Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi

nifito
nifito

6774 Puan

Merhabalar. Dişi kedimiz doğum yaptı ve 4 yavrumuz oldu. Birini hastahanede kaybettik. Şu an üç yavrumuz da 1 aylıklar. Eskisi kadar süt emmedikleri için yavrular için olan kuru mamayı sütle karıştırıp verdim yemediler. Evin her yerine tuvaletlerini yapıyorlar. Kum koyduğum zaman da kumu yemeye başlıyorlar.Tuvalet eğitimlerini nasıl vermem gerekiyor? Çünkü bu biraz içgüdüsel diye düşünüyorum. Bir kedi kum gördüğünde tuvaletini oraya yapması gerektiğini bilir.

5 CEVAP

aycamnkse
aycamnkse

2174

Kediniz eğer kum kabını doğru şekilde kullanmayı öğrenemedi ve evin farklı yerlerine tuvaletini yaptıysa hemen telaşa kapılmayın. Öncelikle, yanlış yere tuvaletini yaptığında asla yüksek sesle azarlamak, poposuna vurmak vb. ceza yöntemlerine başvurmayın. Bu sadece korkmasına ve daha fazla kafasının karışmasına neden olur. Yaygın kanının aksine onu tuvaletini yaptığı yere götürüp azarlamak işe yaramaz. Tam tersine, tuvaletini yapmanın kötü bir şey olduğunu sanarak azarlanma korkusuyla bu kez sizin kolaylıkla göremeyeceğiniz gizli yerlere, örneğin dolap içlerine, yatak altlarına, kapı arkalarına tuvaletini yapmaya başlayabilir.
İlk iş olarak kedinizin tuvaletini yaptığı yeri amonyaksız bir maddeyle iyice temizleyin. Amonyak kokusu kedinize o noktaya başka kedilerin tuvaletini yaptığı izlenimi verir ve bu kokuyu aldığı yerlere tekrar tekrar tuvaletini yapabilir. İyice temizlenmemiş bir noktada ise kendi tuvaletinin kokusunu alacağı için aynı yere tekrar yapabilir. Kediniz eğer idrarını yaptıysa bir parça kağıt mendili idrarla ıslatarak kum kabına koyun. Eğer dışkısını yaptıysa dışkısından bir miktar alarak bunu da kumuna koyabilirsiniz. Bu, kum kabının ne işe yaradığını ona hatırlatmak açısından faydalı olacaktır.
Gün içinde onu sık sık kum kabına götürün ve onu sıkmadan, azarlamadan patileriyle kazma hareketini yaptırın. Eğer geniş ya da çok katlı bir evde yaşıyorsanız, başlangıçta kedinin kolaylıkla göreceği yerlere birkaç kum kabı koymak da işe yarayabilir. Eğer ısrarla aynı noktaya tuvaletini yapıyorsa, bu noktayı iyice temizleyip dezenfekte ettikten sonra kedinize bu noktada mama verin ve mama kabını orada bırakın. Bir kedi çok zor durumda kalmadıkça asla yemek yediği yere tuvaletini yapmaz.
Kedinizin tuvaletini yanlış yere yapmasının nedeni kafasının karışması olabilir, ancak kum kabının bulunduğu yerde ya da kumuyla ilgili onu rahatsız eden bir durum da olabilir. Kum kabı evin sakin, güvenli bir yerinde mi? Evde başka kediler varsa, kabını kullanırken onu rahatsız ediyorlar mı? (Çocuklar da kediniz kumuna girdiğinde onu rahatsız ediyor olabilirler.) Kumunu düzenli olarak temizliyor musunuz? Kum kabının yerini değiştirdiniz mi? Kabın etrafına kedinizi ürkütebilecek yeni bir eşya vb. kondu mu? Örneğin çamaşır makinesinin yakınında duruyorsa, çamaşır makinesi çalıştırıldığında gürültüsünden ürkmüş olabilir.

ilosar
ilosar

160

bir kedi kum görünce oraya yapması gerektiğini bilmez :) kediyi alıp ön patilerinden tutup kumu eşeletmeniz gerekiyor. bunu saat başı yaparsanız sorun çözülecektir. en temiz yöntem

nifito
nifito

6774

İloser ben 2 kedi sahibiyim ve ön patilerinden tutup kumu yavrulara eşelettirdim. Cevabınız için teşekkür ederim.Fakat yavru kedilerin esas sorunu onları kumun içine koyduğumda kumu büyük bir iştahla yemeleri.

nifito
nifito

6774

Teşekkürler ayça hanım. Kristal kum kullanmıyorum

aycamnkse
aycamnkse

2174

yenilebilir kedi kumlarindan alin.evet sacma ama kristal olanlar daha zararli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1350 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR