Kedi Kuru Mamaları Kiloya Göre Ne Sürede Biter?

Lunas
Lunas

5265 Puan

Başlıkta da belirttiğim gibi kaç kilo kaç zaman kalıyo ne zamana kadar yetiyor öğrenmek istiyorum. 5 kgye kadar sürelerini yazar mısınız? Bir de yavru kedi. Son olarak uygun fiyatlı kaliteli mamaları önerirseniz sevinirim. Büyçem maxs. 65-70 tl.

10 CEVAP

BeyazIm
BeyazIm

838

kedilerin hiç bir şekilde mama önünden kalmaz yavru yetişkin farketmez ölçülü verilmesine dair bir yorum gördüm ona istinaden yazıyorum.. Kediler zeki varlıklar yavru da olsa yetişkin de olsa doğru mama ve gerekli aktiviteyi yaptırınca sağlıklı bir kilo artışı oluyor.. onlar ne zaman yiyeceklerini ne zaman yetmeyeceklerini ve ne kadar tüketeceklerini biliyorlar.. Kaplarının kesinlikle mamasız ve susuz kalmaması lazım.. Lakin dediğim gibi diğer sorularına da göz atmıştım oraya da yazdım.. Ailenin sergilediği bir duruş ve imkan var kediyi sahiplenip heder etme

Tam1cat
Tam1cat

11984

Beyazlm ye katılmadığım bir nokta var ki kediler zeki de olsa bazen duracakları noktayı bilmiyorlar. 1 yaşını geçtikten sonra ölçülü vermek daha faydalı.
Öte yandan bir kediye hazır değilsin, aylık 3000 lira harcarım diyorsun, sana ait olmayan bir parayı kedi bile almanı istemeyen ailenden isteyeceksin. Sana şunu al diyorlar çok pahalı diyorsun. Bir karar ver 3000 harcıyor musun harcamıyor musun? 10 kg al diyorlar 300 lira dersem tepki çekerim babamlardan da dedin, whiskası da araştırıyorsun. Üstüne yaşadığım yerde petshop yok, sonra var, sonra internet alışverişine kızıyor vs vs. Tutarlı değilsin. Alacağın bir can ve hazır olduğunu da sanmıyorum. Sokakta beslemek gibi olmuyor. Yarın bir gün burnun aksa kediden oluyor demeye başlayacak ailen, işeyecek etrafa kediye sokak yolu gözükecek. Kendi bencilliği yüzünden canlıları oyuncak eden insanlardan gına geldi artık.

Lunas
Lunas

5265

Bütçem*

Eğer kediniz yavruysa önünde hep mama bulunsun ölçülü vermeyin, böyle yaparsanız ayda iki kilo civarı mama tüketir. Büyüyünce ölçülü vermeye başlarsınız o zaman da ayda bir buçuk kilo civarı gider. Mama olarak ND düşük tahıllının on kilogramlık mamalarından alırsanız kilosu maksimum 35 liraya falan denk geliyor.

BenNisa
BenNisa

12322

Felicia markasının kedi mamasından ben çok memnun kaldım. Bu mamayı size de deneyimlerim doğrultusunda rahatlıkla önerebilirim. Biz 1 kilosunu yaklaşık 25 TL'ye satın aldık. Sizlere de önerebilirim. Ayrıca daha yavru olduğu için bitince yerine yeni mama koymalısın. Büyüyünce de ayda yaklaşık olarak 1.5 kilo civarında sana yetecektir.

Lunas
Lunas

5265

Teşekkürler :)

Ben 4 yaşındaki kedim için mama arkasındaki ölçüyü veriyorum bire bir. Aylık 1.3 kg civarı yiyor. Fakat ben kilo vermesi için olan ölçüde veriyorum. Yavru kedide değişiklik gösterebilir.

Lunas
Lunas

5265

Peki.

Lunas
Lunas

5265

Bakın benim şu anda durumum nd almaya yetersiz ama kaliteli bazı mamaları alabilirim. Whiskası artık açıklamayacağım. 3 kişiye teker teker anlattım. Önceki sorduğum sorular bahçede bakacağım kedilerim içindi ama ben eve ikna edersem durumumuz iyi olduğunda edeceğim ve o yüzden o parayı ayırabileceğim. Petshop yok dediğimi hatırlamıyorum mama satan yer yok demiştim. Babamı buradan alıcam dedim böyle zor ikna oldu. İki cevabım da farklı hallereydi. Artık açıklamaktan bana gına geldi.

Tam1cat
Tam1cat

11984

Kardeşim hani arkadaşının kedisi için arıyordun lan bi lafın bi lafını tutmuyor ne bu alacağın oyuncak kedi mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 759 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR