Kedim Fazla Ve Cıvık Kaka Yapıyor

Jst
Jst

226 Puan

Arkadaşlar merhaba,


Daha önce benzer sorular sorulmuş olabilir ancak tatmin edici bir cevaba ve durumumuza tam olarak denk düşen bir vakaya aramalarıma rağmen denk gelmediğim için bu başlığı açıyorum.


16 haftalık bir British Shorthair sahiplendim. Önceki sahibi pek iyi bakamıyordu, bize verdi. 11 gündür bizimle. Geldiği günden beri kakasını cıvık yapıyor. Kaka tutamama ya da ortalığa bırakma gibi bir durum söz konusu değil. Enerjisinde bir sorun yok. Oldukça hareketli ve iştahı yerinde. Halsizlik gözlemedim. Kaka ya da idrarda kan yok.


Önceki sahibi Pro Plan yavru mama ile besliyordu, kalan pakedi bize verdi. Aynı mama ile 6 gün besledik. Cıvık dışkılama geçmeyince veterinere durumu danıştım, mama kaynaklı olabileceğini söyledi. Araştırdığım kadarıyla da Pro Plan yavru mamasının ishale sebep olduğu bazı durumlar var. Biz de N&D yavru mamasına geçtik. 4 gün önce başlayarak yavaş yavaş mama karışımındaki N&D oranını arttırmaya başladık. Bugün tamamen N&D'ye geçmiş bulunuyoruz ancak halen kaka kıvamında bir değişiklik gözlemlemedim. Kedi günde 5-6 defa kaka yapıyor ve normal bir kediye göre fazla dışkılıyor. Günde neredeyse yarım kilo kaka temizliyorum (üzerinde kalan kumlar dahil). Kedi 1300 gram zaten.


Tuvalet sonrası poposunda pislik kalıyor ve oturduğu yüzeye bulaştırıyor. Birkaç kez ıslak pamuk ile poposunu silmek zorunda kaldım. Kendini temizlemeyi öğrenir belki ama bu kadar cıvık kaka yaparken o da pek kolay olmaz heralde.


Veteriner ishali kesmesi için bir ilaç önerdi ama sorunun kaynağını tam olarak tespit etmeden kullanmak istemedim. Bu konuda bir fikriniz, daha önce yaşadığınız bir tecrübeniz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

7 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Yavru kedilerin sindirimi hassas olabiliyor bizimde bir yavrumuz vardi buyuyune kadar tam olarak gecmedi ishali 4-5 aylik olana kadar. Kendi kedimizde ise reflor kullaninca normale dönmuştü keske daha once kullansam demistim ilac degil probiyotik veterinere ölcüsü konusunda danisabilirsiniz. Her kediye fayda olmuyor tabi eger ise yaramazsa flagyl surup var bayagi etkili onu deneyebilirsiniz.

Gries
Gries

1087

Geçmiş olsun. Benim de zamanında böyle bir problemim olmuştu. Garip bir biçimde kedime yavruyken yavru kedi maması dokunuyordu. Veteriner hekimin tavsiyesine uyarak - öncelikle iç parazit tedavisi gördük- bir süre tavuk göğüs eti haşlaması, balıklı yaş mama ve balıklı yetişkin kuru mama ile besledim. Sonra gördüm ki tavuğa alerjisi var, kırmızı et ise ishal yapıyor. O yüzden balık ağırlıklı beslenmeye geçtim. Zamanla tavuğa alerjisi hafifledi ve geçti. ND, Acana, Brit- Care, Sanabelle gibi markaları yıl içinde mevsimlere göre değiştirerek kullanıyorum. (2 ya da 3 kez mama değişimi kafi geliyor.)

Merhaba benim kedim neredeyse 5 aylık ve aynı sorunu yaşıyorum ve karnından gurultu sesleri de gelşyor acaba siz bir çözüm bulabildiniz mi

Venusss0
Venusss0

3087

Evde patates haşlayıp verebilirsiniz işe yarıyor

MarsMaya
MarsMaya

3850

Önceki sahibi bakamıyordu demişsiniz parazit durumu olabilir veterinere bir danışın.
Ev değiştirdiği için stres olmuş olabilir.
Önceki sahibin verdiği paketin tarihi geçmiş olabilir veya iyi saklanmadıysa bayatlayıp midesini bozmuş olabilir.
N&D'ye geçişi fazla hızlı yapmış olabilirsiniz, mama geçişini ortalama 7-10 gün uzatıyorum ben.
Önceki yuvasında da böyleyse besin alerjisi olabilir tavuğa, balığa vs

AyseMia
AyseMia

111367

Konu 2019'un konusu yalnız arkadaşlar. Tarihe biraz daha dikkat. :)

Venusss0
Venusss0

3087

@AyseMia neden öne düşmüş ki acaba hiç dikkat etmedim ben

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 23017 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR