İç Ve Dış Yapıldı Mı Belli Değil

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658 Puan

Arkadaşlar bugün bir soru daha sormuştum aşı takvimle alakalı. Maalesef atladığımız birşey oldu. Kedim 2 aylıkken pirelerinin olduğunu fark ettik ve veterinere götürdük. Veteriner farklı iki tane işlem yapabileceğini birini seçmemizi istedi. Ben de babama söyledim o karar verdi. (Ben 12 yaşındayım.) Şimdi kedim 4 aylık oldu ve aşılarını yaptırmaya götüreceğiz fakat. İçin mi dışın mı yoksa ikisinin de mi yapıldığını bilmiyoruz. İç ve dışı yada sadece dışı veya içi 2. kez yapabilir miyiz? 2. kez yapılması zararlı, ağır gelir mi? Yada hangisini yaptığımızı nereden öğrenebiliriz? Götürdüğümüz veterinere gitsek (Sadece 1 kez gittik.) bilirler mi? Böyle önemli bir şeye dikkat etmediğimiz için kendime çok sinirleniyorum. Ona birşey olmasını istemiyorum. Lütfen yardımcı olun.

8 CEVAP

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Çok teşekkürler tüm cevaplar için:)

Sulecrn
Sulecrn

14129

Veterineriniz kayıt altına alıyor mu bilemem ama
Ic +dış parazit aşısı 3 ayda bir uygulanması gerekiyor dedi bize veterinerimiz. Ve ayrı ayrı değil iç parazit aşısını deri altına dış parazit uygulamasını da ensesinden yapıyor. Veterineriniz pire olduğu için dış parazit yapmıştır diye tahmin ediyorum ama ikisini de yapsa sorun olmazdi. Ve aradan 2 ay geçmiş siz bunu veterinerinize söyleyin eğer sorun olmaz derse yaptirirsiniz :)

BeyazIm
BeyazIm

838

her ay iç parazit yapılsada sorun teşkil etmiyor.. Lakin standart olarak 3 ayda bir yapılır..Dış parazit uygulamasını veterinerin kullandığı markanın açılmamış paketini alıp evde tam enseye sizde uygulayabilirsiniz uygulamadan sonra 3 saat enseden tutmaz ve sevmezsiniz.. karde çıkartın ve etiketleri tarihli olarak düzenli yapıştırın veterineriniz kaşeleyecektir.. karma aşı senede 1 uygulanır.. iç paraziti iğne değil hap tercih edin iğne kanser riskini arttırıyor aynı zamanda kuduz aşısıda öyle.. Ehil olan ve bu işi para için yapmayan veteriner hekimlerimiz kuduz aşısı yapmaz ve önermezler bilimsel olarak kanıtlanmış ve kedilerin çoğunda ciddi hastalıklara sebep olmuştur

Genelde sokak hayvanlarına iki ayda bir iç-dış parazit yapıyorlar zaten yaz aylarında. Bence tekrar yapılmasında sorun olmaz.

limis
limis

10780

Iç dış parazit aynı anda yapılır zaten.

GammaLamina
GammaLamina

10574

İç dış her zaman aynı anda yapılmaz. İki ay geçmiş üzerinden. Tekrar yapılmasında hiçbir sorun olmaz. Yine de gideceğiniz hekime durumu bildirin.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Veterinerler yaptıkları işlemleri kayıt ediyorlar mı peki?

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

@Beyazlm enseye uyguladı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 596 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR