Köpeğim Belli Saatlerde Saldırmaya Başlıyor

Deniz579
Deniz579

1286 Puan

Merhabalar, ben iki hafta önce barınaktan 3 yaşında erkek kısır labradoodle cinsi bir köpek sahiplendim. Şuana kadar hiçbir şekilde böyle davranmadı sanırım alışma sürecinden dolayı. 3 gündür günün belli saatleri aşırı saldırgan davranıyor. Isırıyor çiziyor falan. 5-10 dakika sonrada yanıma gelip kucağıma yatıyor. 3 yıl boyunca neler yaptığını, nasıl yaşadığını bilmiyorum. Kimlerin baktığını da bilmiyorum. Barınağa geri vermeyi düşünmüyorum Ama bu durumu düzeltmek istiyorum. Lütfen yardım edin.


3 CEVAP

Gün içinde bol bol oyun oynatın, imkan varsa koşturun gezdirin derim. Köpeklerin ısırma tırmalama vb agresif hareketlerinin altında genelde enerjilerini boşaltamamış olmaları yatar.
Ev içinde en güzel enerji atma yolu, at getir oyunudur. Ona alıştırın bence, oturduğunuz yerden oyuncağını atın yakalasın getirsin. Getirince ödül maması verin. Bunu ne kadar çok yaparsa o kadar yorulur. Siz de oturduğunuz yerde ona egzersiz yaptırmış olursunuz. Enerjisini atarsa saldırganlığı da azalır.

Trakyanscat
Trakyanscat

674

Arkadaş cevabı yazmış büyük ihtimal enerjisini atmak istiyor onunla saldırganlaştığı saatlerde rutin olarak oyunlar oyna enerjisini atabileceği seyler yap yada imkanın varsa bir yerde koştur.

Deniz579
Deniz579

1286

Dün biz 2 saat boyunca durmadan yürüdük ama eve gelince tekrardan oldu. Toplara karşı bir ilgisi yok ya da çoraplarla toplara nasıl alıştırabilirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 497 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR