Kedim Kendini Hiç Elletmiyor.

Trakyanscat
Trakyanscat

674 Puan

Arkadaşlar kedim 3-4 gün önce aşı oldu yan etki dediniz ama hala kendini elletmiyor guven kaybimi oldu aş canını acıttığı için bilmiyorum ama yanima geliyor oyun oynuyor ama kendini bir turlu elletmiyir ne zaman ellesem isiriyor.

2 CEVAP

glmzsemanur
glmzsemanur

1056

Yaşı kaç? Pek çok sokak hayvanını ele alistirdim. Yardımcı olabilirim. Büyük ihtimalle ilk aşısı, küçüktür diye tahmin ediyorum. Benim yöntemin genelde şudur:
Yemeği her zaman aynı yere koy, gün geçtikçe biraz daha yakınına otur. Sevmeye kuyruğundan başla. İlk başta gıcık olacaktır, ama bacaklarının üstüne gelip de kaburgaları oksanmaya başlayınca karşı koyamayacaktir. Eğitime de baslayabilirsin. Salam, sosis, tavuk parçası yahut da ödül maması uzun ince kesiceksin, büyük yapmayacaksın, elini isirmadan verebilmen lazım ama büyük de olursa yemesi zaman alır ve dikkati dağılır. Eğer kıtır bı şey kullanacaksan (benimkiler mamaya bayılıyorlar ödül olarak normal mama kullanıyorum) işin daha kolay olabilir. O agzinda kit kit kırarken sen başını oksayacaksin, eğer hoşuna gitmezse hiç bu yöntemle devam etme yoksa tirmalayip kacmayi falan öğrenir. Eger zaten tirmaliyorsa mamayı koklayıp yukarı kaldiracaksin o zıplayıp almaya çalışacak yorulup oturduğu anda bir anda ağzının önüne koyacaksın patisini bile kaldırmaz direk yer. Böyle baslayabilirsin isirmayi da bırakır. Sonra peşinden gelmeyi öğret, gerçekten sevgiyle hallolan bı şey. Belli ses bul ben agzimla ses cikartiyordum istersen click de kullanabilirsin. Ödülü vermeden bu sesi çıkartacaksin, istisnasız her seferinde. Sonra ödülü takip ettireceksin takip ederken de sesi çıkarmaya devam et. Belli bir noktada durup ödülü ver ve okşa. Bu sayede sevgi bağı kuvvetlenir eğitime alışır çaba göstermeyi öğrenir ve sabır kazanır. Oyun oynuyor demişsin kediler oyun oynadıkları zaman senle bağ kurmazlar. Senle değil oyuncakla bağ kurarlar, ben oyuncak olarak elimi ve ayağımı kullaniyordum. Ayagimla bogusuyorlar, yaklaşmaya korkup uzaktan pusu kurup bı anda atlıyorlar. Bu gerçek anlamda bağ kurulduğunu ifade eder. Elinle ise siklatma yapmalısın sanki kediyi silahla vurucakmis gibi elini uzat dikkatini topladığı zaman elini siklat korkup kacsin hemen geri gelecektir zaten. Meraklı olması iyidir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

glmzsemanur
glmzsemanur

1056

Profiline girdim daha kedi iki aylık nasıl 4 kilo oluyor? Onun yaşında normal çok sıkıntı yapma.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 372 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.032 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR