Pati Isırması Ve Yalaması

Kaanathan
Kaanathan

295 Puan

Köpeğim bana geldiğinde sürekli patilerini ısırıyordu ve yalıyordu. İlk deneyimim olduğu için dişi kaşınıyor diye düşündüm. Sonra durum baya artınca veterinerimize kontrole gittik. Pire buldu. Dış parazit uygulamaları yapıldı. Ev ilaçlandı. Fakat kaşıntı devam etti. Sonra mama değiştirildi. Fakat hala kaşıntı devam etti. Mantar dediler. Ecosin uygulandı ve zynexis 3 doz aşı yapıldı. Sonra hala kaşıntı devam etti. Uyuz olabilir dediler. Haftanın her günü kontrole gidildi iğne yapıldı. Bugün tam bir hafta oldu. Patilerini ısırması ve yalaması azalsa da devam ediyor. 3 farklı veteriner değiştirdim. Tam 23 gündür bunun için uğraşıyorum. Ama ne tüy dökülmesi ve bir yara ne de kızarıklık var. Ve veterinerleride bu durum kafasını karıştırıyor. Deneyimlerinize dayanarak lütfen yardım edin

10 CEVAP

Brewsly
Brewsly

2281

Bir şeye alerjisi olabilir. Fakat alerji çok kapsamlı bir konu mevsimsel veya gıda alerjisi olabilir diğer saydıklarınız değilse eğer büyük ihtimal böyle kedimden biliyorum aynı sorundan müzdaribim hatta ayakları yara içinde

Ahmet9494
Ahmet9494

431

Bizdede aynı durum var zevk aldığı için alışkanlık yapabiliyor yalama esnasında müdahale ederek azaltmaya çalışıyorum

Mamasına balık yağı koymayı denediniz mi? Bazen köpeklerin derileri insanların saç derilerinde oluşan kepeğe benzer şekilde kabarıyor ve çok kaşındırıyor onları. Bunu önlemek için sabah aç karnına yediği ilk mamaya 3 damla balık yağı damlatıyordu bir arkadaşım. Veterinere bir sorsanız belki öyle bir durumdur.


Alerji de olabilir evdeki birseye karşı.. belki evdeki bi çiçek, belki bir deodorant, oda spreyi vb..


Belki de tırnakları uzamıştır ve kendince törpülüyor da olabilir. Özellikle patisini ısırma durumunu, benim çocuğumun pati ısırmasına benzettim. O mesela patisini tırnaklarını düzleştirmek ve içini temizlemek için yapıyor. Ama bunu bazen abartıp saatlerce yapıyor..


Ha bi de, yıkadıktan sonra uzun uzun durulamayı deneyin. Belki şampuanlı kalıyordur, o da kaşıntı yapar çok fena. Veda diye bitkisel bi şampuan var köpekler için. Biraz pahalı ama çok güzel temizliyor ve uzun süre tozlanmıyor bile köpek..


O da olmazsa veterinerin tavsiye edeceği özel antialerjik mamaları deneyin derim.


Umarım bir an önce düzelir küçük melek..

nryoztrk
nryoztrk

13

Paylaştığınız videoları izledim aynı sıkıntı benim sahiplendiğim golden yavrusunda da var aldığımdan beri var olan bir durumdu sürekli veteriner kontrolünde olmasına rağmen yapılanların hiç biri ne yazık ki işe yaramadı sizinde dediğiniz gibi veterinerde nexgard tablette verildi ama oda işe yaramadı tam aksi bir şekilde sanki kaşıntısı ve kendini ısırma çabaları daha da çok artış gösterdi.Acaba siz herhangi bir gelişme kaydedebildiniz mi? Eğer bir düzelme varsa bana da akıl verirseniz çok memnun olurum.

Kaanathan
Kaanathan

295

Gıda alerjisi olmadığını düşünüyorum. ND kuzulu Tahılsız puppy kullanıyordum. Değiştirdim brit care somonlu aldım. Şimdi de Acana puppy ile besleniyor. Üç mamada da aynı şey devam etti. Diğer dış alerjenler konusunu tabii ki bilemiyorum.

Brewsly
Brewsly

2281

Üç mama da da ortak olan birşey var mı. Mercimeğe alerjisi olan hayvanlar olabiliyor mesela

Kaanathan
Kaanathan

295

Mamaların içeriğinde aynı besin öğesi yok. Az önce baktım. Üstelik uyuz tedavisi için iki güne bir iğne oluyor. Son 1 haftadır pati ısırma yalama azalmıştı. Dün ve bugün resmen o 1 haftanın acısını çıkarttı. Tekrar başladı. Benden kaynaklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bana geldiği ilk günden beri patilerini ısırıyor. Ama 1 aydır dediğim gibi gitmediğim veteriner uygulanmayan tedavi kalmadı. Uyuz dediler. Uyuza benzeyen belirtiler hiç yok. Bir bildiği vardır diye düşündüm. Uyuz tedavisine başladım. Baya azaldı. Hatta günde bir kere felan yaptı. Ama tam iyileşiyor sanırım dedim. Tekrar pati ısırmaları ve kaşıntıları başladı. En son alışkanlık diyip elizabeth yakası takmayı deneyeceğim ama onda da psikoloji bozulur diye korkuyorum.

Kaanathan
Kaanathan

295

https://youtu.be/C9Y7ngbMWj8
https://youtu.be/60CkE6SBtZk
https://youtu.be/S47r0GzCMAw
https://youtu.be/LFNlJRKpayA


Tüm gün yaşadıklarımızın birkaç kesitini videoya aldım ve youtube üzerine yükleyip linkleri paylaştım. Özellikle 1. Link günün özeti diyebilirim

Kaanathan
Kaanathan

295

Bugün tekrar kontrole gittik. Omega takviyesini veteriner hekimde söyledi. Ve nexgard tablet uyguladı. Bu vücut akarları için oldukça etkili bir ilaç dedi. İlaç 2-7 saatte akarları öldürüyormuş. Fakat pati ısırması ve kaşınmasında bir azalma henüz yok. Artık gerçekten oldukça çaresizim ne yapacağımı bilemiyorum. Birçok veteriner gezdim. Ve maddi olarak bu ay gerçekten bittim. Çaresiz çaresiz yavruya kaliteli hayat yaşatmak için elimden geleni yapıyorum ama yetersizmişim gibi hissediyorum

Merhaba acaba çözüm bulabildiniz mi? Köpeğimde hematom ameliyatından sonra 2 aydır takılan yakalık var çıkardım ve patilerine saldırdı. Patisindeki deriyi koparmaya çalışıyor ve kan revan içinde kaldı tekrar yakalık taktım. Kesinlikle kaşıntı kaynaklı değil. Yakalığı taktığımda kaşımak için yol aramıyor. Tavuğa alerjisi vardı 6 ay önce kestim ve derisi düzelmişti veteriner hep mantar ya da dermatit gibi tedavi uygulamıştı ama uzundur olmayan problem hiç olmadığı şiddetle çıktı geldi. O yüzden problemşn kaynağını bulamıyorum. Siz bulabildiniz mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4379 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR