Kkka (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) Hakkında

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091 Puan

Arkadaşlar bu bir bilgilendirme. Öncelikle Kırım Kongo nedir ondan bahsedeyim.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi yani KKKA,keneden bulaşan bir hastalıktır ve ölümcüldür,bulaşma veya ortaya çıkma sebepleri; deriye Yapışan kenenin vücudunun kopması ve kafasının içerde kalma durumunda tüm zehri vücuda aktarır. Bu durumda hemen hastaneye gidilmelidir.
Nasıl Bulaşır?
Vücut sıvıları (kan,salya...) ve cinsel yol ile bulaşır. Yani illa size kene zehri enjekte edilmesi gerekmiyor,kolyaca bulaşabilir.
Belirtileri nedir?
İnsanlarda; Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin ilk belirtileri iştahsızlık, baş ağrısı, yüksek ateş, yaygın kas ağrıları, mide ağrısı, kusma ve bazen de ishal şikayetleri ile kendisini gösterir.
Hayvanlarda; Hayvanlarda belirti olmaz,yine vücut sıvılarıyla size veya diğer hayvanlara geçirebilir.


Genellikle bu hastalığa yakalanan kişiler,maximum 1,5 hafta yaşar ve tedaviler pek etki göstermez.Kanamalı ateşi,yüksek ateşle beraber iç kanama (Beyin kanaması,bağırsak kanaması,akciğer kanaması gibi) geçirmesine denir.
Kimler Risk Altındadır?



  • Hastalığın görüldüğü bölgelerde yaşayan tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçi ve çobanlar,

  • Kasaplar ve mezbaha çalışanları,
    *Veteriner hekimler,
    *Askerler,
    *Korunmasız olarak kamp ve piknik yapanlar,
    *KKKA hastaları ile temas eden sağlık personeli,
    *Laboratuvar çalışanları
    *Hasta yakınları risk altındadır.
    Kenelerden Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?


Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı, mümkünse çizme giyilmeli, ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin, çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dahil) ve kıyafetlerinde kene olup olmadığını kontrol etmelidir.

10 CEVAP

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

kEDİLERDE GİBİ ENSEYE Mİ YANİ?

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Merhabalar.Bizim buradaki migrosun orada kafasında kene var.Köpek görünüşte sağlıklı.Bir sahibi var. ev e girmesine izin veriyor ne sokak köpeği ne ev.Veterinere gidin dedim bütçem yok dedi şimdi gerçekten endişelendim :(.Biz neyse de köpeğe zarar geir mi?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

20 30 tllik damlalar var dis parazit icin, veterinere goturmenize gerek yok siz bile uygulayabilirsiniz, keneler dokulur o zaman

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Damla nasıl uygulanıyor?Ben ilacı almak isterim uyfguamakta ailem senin değil karışma falan der.Ozaman en sahibini birdaha görürsem söylerim olmadı artık bir şekilde hallederim

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Evet,kesinlikle yalamasın.

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

KENEYİ HAFİFE ALMAYIN,TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN!

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

1,5 hafta yaşar diye yanlış söyledim tedavi edilmezse maximum 1,5 hafta yaşar diyecektim.

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

O sadece kanı emer,çıkarmaya çalışmayın zehir tüm vücuda yayılır. Damla ise 2 kulağın arkada ensenin az yukarısında birleştiği yere damlatın,yalayamayacağı şekilde. Köpeğe fazla elleme,keneyi kendimi kaşıyorum diye koparır falan sanada bulaşır.

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Dikkatli olalım,son zamanlarda çok yaygın bir hastalık haline gelmeye başladı.

Ayse_naz_G
Ayse_naz_G

118091

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap