Kedi Alerjisi Konusunda Tecrübe Ve Uzaman Arkadaşlar Yardım.

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038 Puan

Şu an nezleyim arkadaşlar, burun akıntısı halsizlik arada hapşurma. Ateş yok. Yaz ayında bunun olması ve bi haftadır geçmemesi kedi alerjisi durumunu getirdi aklıma. Tahlil sonucu bayram sonu alacağım doktora gittim alerji testi için. Asıl korkum eğer alerji çıkarsa ben kedimi bırakamam imkansız bi durum bu yapamam yani. Öğrenmek istediğim zamanla bağışıklık kazanır mı vücut? Alerji ilaçları felan onunla idare edilebiliyormuş ama yan etkileri çok. Tecrübe eden aynı durumu yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bazı uzamanlar zamanla bağışıklık kazanılabileceğini söylemekte bazıları ise imkansız diyor.

5 CEVAP

ballokumu
ballokumu

9431

Çok duydum ben aşısız bağışıklık kazananı. Ama o sırada ciğerleriniz ne duruma gelir bilemem. Bence aşı olmasanız bile ilaç alarak bağışıklık kazanmayı bekleyin. 1-2 yılda bağışıklık kazanılır zaten. 3-4 ayda kazandım diyen de var

GammaLamina
GammaLamina

10574

Bunun sebebi kum kaynaklı da olabilir. Ne zaman Proline kum alsam kum bitene kadar bu haldeyim. Hiç kedi alerjisi olmayan biri de birden alerji sahibi olabiliyor. Nefes darlığı yaratacak kadar sorun teşkil etmiyorsa evde düzenli temizlik yapılması sizi bir nebze rahatlatabilir.

ballokumu
ballokumu

9431

Benim nefes darlığı ciğer ağrısı ile başladı şu an ilaç kullanmıyorum mesela. Ama önlem alın ben o aralar neye alerjim olduğunu bile anlayamamıştım

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Tekrar belirteyim bilmek istediğim zamanla bunu atlatan var mı ilaçsız. Aşı ve ilaçlarla oluyor biliyorum. Öğrenmek istediğim aşısız ilaçsız bağışıklık kazanan var mı?

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Bi süre dayanacağım ilaçsız nefes darlığı yok sadece nezle. İleri giderse ilaçla devam :)


Alerji nedeni kedi deri kalıntısından kalan proteinler aslında, kum ile ilgili bilemiyorum ama araştırmaya devam.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 384 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR