Yavru Kedi Pire İçin Yardım Lütfennn

Yesimdurdu
Yesimdurdu

1443 Puan

Merhaba, 2 gün önce sokakta annesiz yavru kedi buldum ve evime aldım. Çok piresi vardı dün hemen vete götürdüm. Ensesine damla yaptı fakat hepsinin ölmiceğini yavru olduğu için çok etkili bi damla yapamıcağını belirtti. Üzerinde pireden ziyade pire yumurtası da çok var. 3 gün Sonra sirkeli su ile yıka dedi. Sirkeli su gerçekten işe yarar mı ve daha 4-5 haftalık olduğu için yıkamam ne kadar doğru olur ?

8 CEVAP

Gries
Gries

1087

Benzer biçimde, kedim iki aylıktı ve epey minikti boyut olarak. Hiçbir şekilde ense damlası yapamam dedi hekimimiz. Karma aşıyı ve iç paraziti yaptı sadece. Sirkeli su ile sil ve sonra ortaya çıkan pireleri alıp suya at dedi, ben de bir ay boyunca bu şekilde idare ettim. Evdeki diğer kediye de ense damlası yaptırdım ki ona geçmesin.


Önceden kaynatılmış ılık suya bir miktar beyaz sirke karıştırıp pamukla bunu ensesine sürerek işe başladım. Sonra kulaklar, patiler, göbek şeklinde ilerledim. Besili olanlar ilk aşamada gitti, yumurtalar kısmen döküldü, küçükleri de cımbızla aldım artık. Hasta olmasından çekindiğim için suyun altına sokmadım ya da batırmadım. Dün üçüncü ayı doldurdu, kilo da aldırmayı başarmışım, ikinci aşıyla birlikte ense damlası yapıldı ve biz sona kalan pirelerden de kurtulduk ki pek kalmamıştı zaten.

bidiboom
bidiboom

10757

Bizim vet yavru kediler icin olan dis parazit damlasini ensesine surdu ve 15 gun sonra bir kez daha yapti, yavrularin annesi ölmüstü ve annesiz gecen surede ustleri pire kaynar hale gelmisti, kafalari boyunlari gorseniz sanki yogun komur tozu serpilmis gibi pire yumurtasi doluydu, ilk damlayla pireler aninda yok oldu, veterinerimiz 15 gun sonra muayene ettiginde pire yumurtalari da artik zararsiz hale gelmis biz gene de garantili gidelim diye ikinciyi de uyguladi.. bu 5 yavru kedide de ayni sekilde oldu, yani yavru kedi dis parazit damlasinin isi gormesi lazim, ama sizde uygulanan damla boyle bir sey miydi acaba?

pisipisi123
pisipisi123

5741

Arkadaşın anlattığı gibi pamukla sirkeli suyu üzerine sürün, yıkamayın. Daha sonra furminatör ile pireleri temizlemek kolay oluyor.

Yesimdurdu
Yesimdurdu

1443

Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) Ben de yıkamaktan ziyade sprey yardımıyla veya sizin gibi pamuk ile yapmaya karar verdim. Umarım bir an önce kurtuluruz bunlardan :(

bidiboom
bidiboom

10757

Ama akabinde fon makinesiyle hafif hafif kurutmak lazim, sicak suyla da islem yapsaniz islak pamuk asla annenin yavrusunu yaladigi o dilinin sicaklik, nem ve zimpara etkisini gostermiyor, siksaniz da islak pamukla daha fazla islaniyorlar.. bir de bizim veterinerin kullandigi dis parazit asisi cok minnacik bir tuptu, benim yetiskin oglanla kiza kullandigindan degildi, bu ozellikle yavrular icin olani, sakincasi yok demisti, belki de artilari eksileri karsilastirdigi icin, cunku bendekileri buldugum gun daha gozleri yeni aciliyordu o kadar kucuklerdi ve ne islanmaya ne o kadar pireyle yasamaya dayanamazlardi..

Avokadomm
Avokadomm

1094

Kedimi bulduğumda çok kücük ve pireliydi mecburen yıkamak zorunda kaldık.Yıkarken pireler kacistiklari için çoğunu orda öldürdük fakat kedi kaşınmaya devam etti bu seferde sirke denedim hiçbir işe yaramadığını düşünüyorum.Birde veteriner lavanta yağı önermişti ondanda alıp denedim onunda kediye eziyet olduguna ve işe yaramadigana karar verdim.En iyisi beklemek ve el yardimiyla pireleri öldürmeye calismak.Pireler eve bulaşmadı yinede her gün evi sirkeli suyla silmekte fayda var eğer içinizde kuşku doğarsa.Kedim şuan 2 aylık civarı ense damlası yapildi üzerinde sadece 1 pire vardı oda döküldü.Kedimde bende rahat bir nefes aldık.

Yesimdurdu
Yesimdurdu

1443

Bana vet daha küçük olduğu için aşırı etkili bi damla kullanmıcağını söyledi o da bi zehir olduğu için zarar vereceğini söyledi. Damlanın vücuda emilimin 3 gün olacağını bu aşamada pirelerin dönüleceğini söyledi fakat hepsinin dökülmiceğini 3 gün Sonra sirkeli su ile yıkamam gerektiğini 1-2 hafta Sonra tekrar damla yapmasını gerektiğini belirtti. Şu anlık dökülen pireler ve pire yumurtaları var fakat üzerinde yine görüyorum pireleri. Sirkeli su benim aklıma takılan kısım yavru olduğu için yıkanması ne kadar sağlıklı olur onun için kararsız kaldım :(

Yesimdurdu
Yesimdurdu

1443

Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için :) ben de üzerinde gördüğüm ve yakaladığım gibi öldürüyorum. Evi her gün 2 kere sirkeli suyla siliyorum. Bugün sirkeli suyu deneyeceğim umarım faydasını görürüz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7290 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR