Kedimi Yıkadım Pire Buldum Ne Yapmam Gerkiyor

Bugün yıkadım ufaklığı o esnada üstünde pirenin gediğini gördüm yakalayamadım dış parazit olan ilaç mi sürsem yoksa doğal yollarla bi çözüm mubulsam?

13 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

2 aydan kucukse biraz daha bekleyin, iki aylik olunca veterinerden damla alirsiniz kilosuna gore. Evime bulasir diye de dusunmeyin bulasmiyor

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Bu durumlarda (pire parazit vs.) Veteriner hekiminize danışın

Dlrklc
Dlrklc

657

Merhaba boyle bir durumda dis parazit yapin ilac kedinin derisi tarafindan emiliyor ve pire kediyi issirinca ölüp dökülüyor. Benim de basima geldi ve bu sekilde atlattik

Veterinere danışın bir sprey verir büyük ihtimal

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz 2 ayliktan buyukse veterinere götürüp dış parazit damlasi uygulatabilirsiniz tecrubeniz yoksa kendiniz uygulamayin kediniz zehirlenebilir. Aşırı piresi yoksa isterseniz kendiniz de temzileyebilirsiniz ben genelde öyle yapiyordum zamanla pire falan kalmiyordu.

Edasydn
Edasydn

27

Veterinere dansarak sprey satin alin ve bir an önce dis parazit uygulamasi yaptirin

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Eğer zaten parazit uygulandıysa ve pire varsa, pireler için tasma var, oda olmazsa bir kaç dilim limonu suda kaynayana kadar ısıtın, biraz ılık olana kadar beklesin, sonra kendinizin derisine değmeyecek şekilde tüğlerine hafta da 3 kere uygulayın, benim bahçede beslediğim kedilerde işe yaramıştı.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

En doğalı biberiye yağıdır.Dış parazit uygulaması yapmıyorum ben.Ne zaman versem ağır geliyor çocuğuma.Çözümü biberiye yağında buldum.

Bugün görürdüm veterinere ic parazit için enjeksiyon asi yaptı dış parazit için boynuna damlatti ama 1.5 aylik kedi demişti bana 2 ay olmadi

Karni şişti ic parazitten dolayı olmuş kurtçuk döküyordu kaç gündür

Biberiye yağını bende bi yerde okumuştum iyi geliyor mus ama benim kedimde çok pire vardı yıkadım seçtim hep ama 2 gün sonra yine üstünde bulunca damla şart dedim .

Sselin1
Sselin1

122024

Bir kere yikayinca gecmiyor malesef yumurtalardan yeniler cikiyor düzenli olarak papatya cayi veya biberiye cayina diş fircasini batırıp tarayin ya da sık dişli bit taragi ile. Gördükce de elinizle temizleyin Tek tük kalmissa kisa zamanda biter illaki.

Bkt55
Bkt55

720

Dış parazit yapıldıysa korkmayın en kısa zamanda üremeden ölüyor pireler yapılmadıysa yaptırın yada kendiniz uygulayın tecrübeliyseniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 798 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR