Matisse/Felicia/N&D Hangisi Ve Balik Mi Tavuk Mu Daha Faydalidir?

bidiboom
bidiboom

10757 Puan

Selam, fikir verirseniz cok sevinirim, iki kedimden biri daha once, digeri yeni kisirlastirildi, kisirlastirilmis kedi mamasina kesin gecis yapmamiz lazim, ancak kafamda birkac soru var:




  1. Hem saglikli, hem cebime uygun (10kilosu max. 200-250tl araliginda) mamalardan en cok onerilenler sanki Matisse/N&D gibi, bir de Felicia onerisi gordum Matisse'den daha iyi diye, genel onerilere gore egilimim Matisse gibiydi, ancak icindekiler bolumunde ne oldugu belirsiz bir "hayvan proteini" var(ne ola ki!?), N&D'de de eklemler icin glukozamin-kondroitin sulfat var (insanlar icin kullanilani hakkinda doktorum sekeri tetikliyor o takviyeyi o yuzden pek sevmeyiz" demisti), kararsiz kaldim.. siz hangisini tercih ederdiniz acaba?




  2. Balikli mi tavuklu mu daha faydalidir?




  3. Bir de denemek icin 1 kilodan da az miktarda İstanbul'da satis yapan guvenilir bir yer biliyor musunuz?




Bu kadar detay soruyla cok mu oluyorum acaba:/

4 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Felicia mamanin icinde protein tozu var et yok. Matisseden iyi olamaz kisaca. Oyuzden Butceniz dogrultusunda sizin icin en iyi secenek matisse. Bazi kedilere uzun sure tavuk veya balik kullanimi iyi gelmiyor. Kedinizi gözlemleyip ona uygun bir secim yapabilirsiniz. Ama elinizden geldigi kadar protein cesitliligi saglamanizi tavsiye ederim kuru mamasi tavukluysa yaş mamasini balikli veya kuzulu vereblirsiniz mesela. Kisir kedilerde idrar yollari sorunlari cok sık yasaniyor bu yuzden yas mamayi ihmal etmeyin kisir kedi mamasi kullanmanizdan daha önemli bence bu. Ayrica kedinizin kilosunu da gözlemleyin zayif bir kedinin kisir kedi mamasi kullanmasina da gerek yok.

Sselin1
Sselin1

122024

Böbrekleri temizleyen sudur kediniz yeterli oranda sivi tüketmeyince böbrekleri temzlenmez ve taş olumusumu meydana gelir. Kediler dogalari geregi cok su tüketen canlilar degil zaten. Genellikle yedikleri besinlerden karsilarlar bu ihtiyaclarini kuru mamayla malesef bu mümkün olmuyor. Hatta tam tersi bir etki söz konusu. Kuru mamalarin pek masum oldugunu düşünmüyorum bu yuzden.

bidiboom
bidiboom

10757

Anladim cok tesekkur ederim, bu sivi alimi evet cok onemli, hatta gozlerinin onune, en aktif yasadiklari alanlara bir yerine iki su kabi koyayim, bir sey farkettim, su kaplari daha kuytu yerdeyken o kadar icmiyorlardi, gidip geldikleri yollarinin ustune koydum gordukce akillarina dusup daha cok icer oldulardi, bunu ikiye cikartip yas mama da vermek lazim demek ki.. cok tesekkur ederim cok onemli bir seyi ogrenmemi sagladiniz..

bidiboom
bidiboom

10757

Aaa yas mamanin boyle bir onemi oldugunu hic bilmezdim!.. 5 yasindalar, yavruluklarindan beri benimle yasiyorlar bunu ilk defa duyuyorum, niye yas mama idrar yollari icin iyi acaba? Bi arastirayim, cok tesekkur ederim onemli bir nokta bu.. ve kuru mama oneriniz icin de tesekkur ederim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1286 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR