Sıvı Besinler

DumanveNecati
DumanveNecati

2163 Puan

Sadece su kedilerin sıvı alımına yeterli olmuyormuş. Eskiden yanında haftada bir yaş mama veriyordum ama o da zararlı diyorlar kedime ek sıvı besin ne verebilirim acaba?

8 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

ıslak mamanın yani konserve mamanın zararlı olduğu çok yanlış. https://catinfo.org/docs/TurkishTranslation-KediniziBeslemek.pdf bu makaleyi okursanız (Vet Hekim Lisa Pierson) aslında kuru mama endüstrisinin ne kadar büyük bir manipülasyon yaptığını göreceksiniz. Hatta keşke imkanımız olsa da çiğ besleyebilsek hepsini :(

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Bence kimse kedisine yaş mama almasın.(isteyen alabilir sağlıkları tabikii de ama)Çünkü çoook ama çooooook daha ucuza daha kaliteli sağlıklı ve içeriği kesin ev yapımı yaş mamalar var.Hazır mamaların içeriğinin doğruluğu ne?Bize garanti mi veriliyor.Gelin nasıl yapıyoruz bakın mı diyorlar?Tabii nd falan güvenilir ama pahalı.Hepimizşn bütçesi yok.Mesela ben geçen ciğerle kabakla mama yaptım aç ayı gibi yediler.Kuru mamasını bu ihtaşka yemeyen kısım 4 saniyede gömdü;).Tabi herkesin kendi düşüncesi hazır yaş mama almak ama benim fikrim bu

Yaş mama zararlı değil ki. Kuru mamadan çok çok daha iyi. Bir de evde kendiniz yaparsanız süper olur. Ben haftada dört gün sabahları ev yapımı yaş mama veriyorum. Kalan üç sabah da yoğurt, yumurta, kefir, çok azıcık salam ve bir parça peynir veriyorum. Bence siz de böyle besleyebilirsiniz. Maması en kaliteli mama bile olsa nem oranı çok düşük olduğundan yaş mama vermek çok daha iyi olur.

bidiboom
bidiboom

10757

@kedizeytinvepeynir ev yapimi yas mamayi nasil yapiyorsunuz acaba? Bir de haftada 3 sabah yogurt yumurta kefir salam peyniri azar azar tek kahvaltida mi veriyorsunuz yoksa farkli sabahlar farkli seyler mi veriyorsunuz?

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Salam vermeyin.Geçen okudum bizim o aldığımız salamlar et yokmuş değişik şeyler koyuyorlarmış.Kasaptaki salamları falan bilemeyeceğim ama...


Yaş mamada verin gayet sağlıklı (nd,naturea,vitakraft,schesir,nutri,gimcat)sadece kalitesixler (felix,sehaba,plaisir,bonnie,gourment).


Birde çoerbalar var


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/vitakraft-tavuklu-kedi-odul-corbasi-20gr-4-adet.html


Son olarak sıvı ödül var


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/vitakraft-peynirli-sekersiz-sivi-kedi-odulu-70gr.html


Evde yaş mamayı ben tarif eevde kedim olmadığı için bilemiyorum ama et 3/2 sebze 3/1 falan diye biliyorum genelde et ve havuç-kabak-patates falan karıştırılıyor (EMİN DEĞİLİM HANGİ SEBELER OLDUĞUNA)

Salamı kendi yediğimiz zaman küçük bir dilimin dörtte biri kadar veriyorum. Ödül maması niyetine. Zaten salam sağlıklı bir besin değil bizim için de kedi köpekler için de. @bidiboom ev yapımı yaş mama için 400 gram et 100 gram sebze kullanıyorum genelde. Sebze olarak patates kullanmıyorum mamaları düşük tahıllı olduğu için yeterince nişasta alıyorlar. Kabak, havuç ya da brokoli kullanıyorum. Et olarak eğer o ay param varsa kırmızı et kullanıyorum ama genelde tavuk, ciğer veya balık kullanıyorum. 400 gram eti haşlıyorum sonra eti haşladığım suda sebzeleri haşlıyorum. Sonra hepsini karıştırıp (ben karıştırıcıdan geçirmiyorum bazıları öyle yapıyor) buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyorum. Pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri sabahları 40 gram veriyorum. Çarşamba günü yumurta veriyorum. Cumartesi yoğurt ve azıcık peynir ya da salam veriyorum. Pazar günü kefir ve malt macun veriyorum. Her gün akşamları 50 gram kuru mama da veriyorum hep.

DumanveNecati
DumanveNecati

2163

Teşekkürler

Leyl003
Leyl003

2763

Ben sıvı olarak el yapımı yoğurttan ayran, kefir ama genelde gunde 2 tatlı kaşığı yoğurt veriyorum.. haftada veya 10 gunde bir nutri kitten yaş mama kullaniyor.. bi de benimki sütü çok seviyor ve istiyor diye bazen sulandırılmış süt veriyorum..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 468 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR