Kısır Kedi Yavru Kedi Maması Yiyor

GKilic
GKilic

417 Puan

İki dişi kedi sahibiyim. Biri 1 yaşında diğeri 3,5 aylık. Mama saati geldiğinde yavru kedim kısırlaştırılmış mamayı kısır olan kedim de yavru mamayı yediğini fark ettim. Bunu nasıl engelleyebilirim yada bu durumun kedilerime sağlık açısından bir zararı olurmu?

15 CEVAP

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Veteriner n der bilmem ama yavru kedilerin ihtiyacı olduğu besinler bambaşka mesela yavrular daha fazla protein ve yağa ihtiyaç duyar ama kısır mamalarda yağ oranı azaltılmıştır.Kısır yavru maması yerse kilo falan alabilir.Eğer mama nd gibiyse oranlarda yüksektir yavru kısır yerse belki bir şey olmaz.Ama kısır yavru yememeli.Her ikisininde kendi mamasını yemesi daha doğru ve sağlıklı.

İdrar yolunda sıkıntı olmaması için de bol bol yaş mama ve kızılcık suyu içeren ürünler kullanırsınız.

Mr-Vet
Mr-Vet

14

Selamlar,
"Kedilerimin birbirlerinin mamasından yemesini nasıl önlerim?" ya da "Köpeğim kedimin mamasını yiyor ne yapacağım?" gibi sorular kliniklerde bize sıklıkla gelen bir soru. Eğer hayvanlarınız sizin durumunuzda olduğu gibi farklı diyetler ile beslenmek zorundaysa bunun bazı çözümleri var ancak her zaman pek pratik çözümler olmuyor bunlar. Ancak diyetleri ayırmak hayvanlarınızın sağlığı için önemlidir. Çünkü yavru kedinin vücut gelişimi için yavru maması yemesi gerekir. Yetişkin kediniz de yavru kedinizin mamasını tüketirse kilo almaya ve yağlanmaya başlayacaktır. Çözüm olarak farklı odalarda ve farklı mama kaplarında aynı besleme zamanlarında beslemeyi önerebiliriz. Ancak bu yöntem de bazen hasta sahiplerini çok tatmin etmiyor çünkü uğraştırıcı ve yorucu.


Buna ek olarak ülkemize yeni gelmiş bazı mikroçip okuyuculu ve kapaklı mama kapları mevcut. Bu mama kaplarında mikroçip okuyucu ve bir kapak bulunuyor. Kedinizin ensesindeki mikroçipi bu elektronik mama kabına kaydettiriyorsunuz. Kediniz mama kabına yaklaştığında mama kabı kayıtlı mikroçipi fark edip mama kabının kapağını açıyor. Diğer kedinizin mikroçipi kayıtlı olmadığı için mama kabının kapağı o yaklaştığında açılmıyor. Güzel bir çözüm gibi geldi bana. Birkaç hasta yakınına önerdim ve alıp denediler. Genel olarak iyi yorumlar yaptılar. Türkiye'de şu an sanırım Closer Pets markasının MiBowl isimli mama kabı var piyasada. Başka da baktım ama bulamadım. Dilerseniz böyle bir makine alarak da bu sorunu çözebilirsiniz.


Aktarabileceklerim bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Merhaba veterinerdeyken yanımdaki kişi bu soruyu sormuştu ve veterinerim ikiside kısır kedi maması yesin demişti:)

bidiboom
bidiboom

10757

Benim de ellerinizden yalarlar iki tosun topak kiz-oglan kedilerim var, kilo nasil verdiricez onu konusurken bizim vet sabah/aksam 1-2 saat gunluk mamalari onlerinde dursun, gun boyu ve gece kaldirin, birbirininkileri yememeleri icin mama saatlerinde ayri odalarda tutun demisti.. kisir kedi mamasi kalorisi dusuk, yavru kedi mamasi yuksek benim bildigim, birbirininkini yerlerse sizin buyuk kedi tosunlasirken ufaklik buyumesini destekleyecek gidayi alamamis olur..

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Her ikisinin kendi mamasını yemediğinden bahsedilmiş,yavru kedi kısır kedi maması yiyebilir ama kısır kedinin rahatsızlanma olasılığı yüksek olacağı için kısır kedi maması yemelidir.Bir çözüm yolu yoksa mamalar karışıyorsa -ki kediler birbirlerinin mama kabından yerler- ikisinin ortak mama yemesi buda kısır kedi maması olsa daha iyi olur.Ayrıca evet yavru kediler özellikle hareketliyse fazla yağı ve proteini yakabilirler ama burda özel bir durum var.

Yetişkin maması alsanız sorun olmaz bence. Nd’nin yavru ve yetişkin mamalarının değerleri birbirine yakın mesela.

Sselin1
Sselin1

122024

Kısır kedinizin matisse kitten yemesinde bir sakinca yok degerleri gayet normal çünkü. Hatta 2 mamanin degerleri neredeyse ayni. Matisse kittenin Yag orani %14 protein orani n&d kisir mamasindan bile az. Mamanin kitten olup olmamasindan cok içerik önemli aslinda kitten diye gecen bazi mamalarin degerleri yetişkin mamalarindan daha düşük olabiliyor.

GKilic
GKilic

417

Yavru kedi maması Matisse diğeri N&D düşük tahıllı kısırlaştırılmış kedi maması. Bende kısır kedim için endişeleniyorum zaten. Engelleyemiyorum. Kedilerimi kendi mamalarına yönlendiriyorum o zamanda ikiside yemeyi bırakıyorlar. Sonra yine aynı senaryo :) Yemelerini nasıl engelleyebilirim?

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

N&D nin yavru ve yetişken değerleri neredeyse aynı değil tamamen aynı:))O yüzden ben düşük tahıllısını kullanıyorum fazla protein almasın cocugum diye.Sizin dediğiniz de bir seçenek tabi.Benim kızım minikken yavru kedi maması yediriyordum fakat artık şişko olduğumuz için yavru kedi sahiplensem yavru kedi maması almaya cesaret edemem:)) Veterinerin dediğiyle ve kendim de empati yapınca en doğru kararın bu olacağına vardım:)

GKilic
GKilic

417

Ayırt etmeden yiyorlar ikiside ama işte direk diğerinkine yöneliyorlar mamalarını verdiğim zaman. O zaman ayrı odalarda vermekte fayda var diye düşünüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

songuladali81
songuladali81

103326

Ahsenbb 'yavru kedi kısır kedi maması yiyebilir' demişsin ama yiyemez. Gelişimi için.

Ahudr
Ahudr

11381

Mr vet camide cekilmis bir video varya yasli amca kediye diyor "Sen buralara nirden geldin " Kliniklerde bize sıklıkla gelen soru deyince bunu söyledim direk :) Veteriner hekim yada adayı oldugunuz hissiyatı geldi durum böyle olunca da bu platrfomda herkesin en çok merak ettigi sorularin başında olan şu bela üriner sorunlara deyinseniz neden olur , olmaması icin ne yapmak lazim en cok hangi mamalarda bu tip sorunlara rastlaniyor gibi mesela nasil mutlu oluruz bilemezsiniz :)

Ahudr
Ahudr

11381

Benim kedimde yavruyken annesinin kısır kedi mamasını yiyordu ama ben ina evde takviye mamalar hasirliyordum artı olarak et tavuk vs

cihanertoz
cihanertoz

14

Aynı sıkıntıyı yaşıyordum, veterinerim yavru kedi mamasının kalorisi fazla olduğu için yememesi gerektiğini söyledi fakat gün boyunca işte olduğum için kapları ayırmakta zorlanıyordum. En sonunda closer pets markasının mibowl ürününü aldım sıkıntı kalmadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7791 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR