Kuru Mamayi Derin Dondurucuda Saklayabilir Miyim?

bidiboom
bidiboom

10757 Puan

Selam, 10kg.luk paketle kuru mama aldim daha ekonomik diye, ancak bayatlamasini ve aromasini da istemiyorum, acaba 1kg.luk buzdolabi posetleriyle sikica kapatip derin dondurucuya koysam tadi kokusu degisir mi? Hani derin dondurucuya koyduklarimizin bazen tadi kokusu degisir ya, oyle olursa cok kotu.. sizce ne yapsam?

7 CEVAP

Bence koymayın buzluğa. Bazı yiyeceklerin tadı bozuluyor buzluğa girip çıkınca dediğiniz gibi. Buzdolabınızda yer varsa buzdolabına koyun.

bidiboom
bidiboom

10757

Ya hepinize cok tesekkur ederim, bir dolu tecrube ogrendim.. o zaman derin dondurucu secenegi iptal, buzdolabinda da yer olmadigindan iptal, peki mesela 1 kilosunu alip kalanini kendi isik gecirmeyen posetinde fermuarini da kapatip karanlik bir dolap ya da bazamin icine koysam? Ama her ihtiyacta ac kapa olacak, o zaman 1kg.luk kilitli posetlere koyup onlari da orijinal paketin icine geri koyup bazaya tikayim:))) sonucta dediklerinizin alasi olacak boyle evet bu guzel oldu:) tekrar tesekkur ederim, Allah hepinizden cok memnun olsun:)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Derin dondurucuya gerek yok, hava almayan karanlik paketlere bölun. Kullanacaginiz kadar (1 kilo falan) disarda birakin. Paketi hergun acmayin. Buzdolabinda veya normal dolapta da saklayabilirsiniz

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Ben buzdolabinda tutuyorum 5,5 kilolugu.alt tarafta ama buzlukta degil.ev cok sicak zaten dayanmaz.

Sselin1
Sselin1

122024

Ben buzluga koyup denemistim porsiyonlar halinde ama cikan mamayi gün icinde bitiriyordum. Kedilerim yediler bir sorun yasamadim. Ama buzdolabina da koyabilirsiniz ben baska bir amac icin donduryordum.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

isterseniz fermuarlı veya kilitli buzdolabı poşetlerini kullanın. mama paketindeki mamaları dediğim türdeki poşetlere doldurun ve oda sıcaklığında biryere saklayın(çekmecede olur). Buzluğa koymanızı asla tavsiye etmem girip çıkınca tadı bozulur ve belki kedi mamayı yemeyi reddeder ve mama boşa gider. Dediğim şekilde poşetler kilitli olacağı için ne tadı bozulur ne de kokusu gider saklamasıda kolay olur ben bu şekilde yapıyorum her seferinde 500g mama açmaktan farkı olmuyor artısı muhafaza edilebilmesi

bidiboom
bidiboom

10757

"... aromasini da istemiyorum.." = "aromasini kaybetmesini de istemiyorum"

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1029 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR