Kanser Aşısı

Fablemoon
Fablemoon

5495 Puan

Biz 2 aylık bir tatil için Rize'ye geldik.Haftaya 2 aylık tatilimiz bitiyor bunun için tekrardan uçuş izni almak için bir veterinere gittik.Uçuş iznini verdi fakat bu yıl içinde kanser aşısı yapılması gerekiyor demiş.Galiba Lösemi aşısı oluyor bu.Bizim veterinerimiz bize hiç bu aşıdan bahsetmemişti.Yaptıran var mı?

7 CEVAP

Lösemi aşısını ben de yaptırmadım, burdaki çoğu kişi de yaptırmamışlar. Evden hiç çıkmayan kediler için gereksiz olduğunu düşünüyorum, ki benimkiler evden çıkmalarına rağmen yaptırmadım. Bu aşı yapılmadan önce lösemi testi yapılması gerekiyor kedi zaten lösemi olduysa aşı yapılmıyor. Kedi lösemi değilse koruma amaçlı yapılıyor. Ama lösemi çok yaygın bir hastalık değil, sonuçta bu aşılar da kimyasal şeyler, kedilerimize çok da yüklenmeye gerek yok.

Fablemoon
Fablemoon

5495

Gerekli ise eğer yaptıracağız

Uçuş izni için kuduz aşısı yeterli oluyor diye biliyorum ama emin değilim, ben kedilerimle hiç uçmadım.

Fablemoon
Fablemoon

5495

yok uçuş izni için değil lösemi aşısı veteriner İstanbul'a dönünce de olabilir demişte yaptırmayanlar varmış bende merak ettim yan etkileri de varmış çünkü lösemi aşısının

Hiç bir aşı gerekli değildir.
Mesela asla ama asla kediniz lösemi olmayabilir yada kuduz yada hiç parazit kapmayabilir. Bu durumda hiç bir aşı gerekli değildir.


ancak bu virüs veya bakteri parazitlerle karşılaşmaları durumunda vucüdları gerekli antikorları önceden kazanmışlarsa kurtulabilirler. Yoksa çok daha zorlu bir tedavi veya daha kötü sonuçlarla karşılaşırlar.


Unutmayın Önemli olan BHastalanmadan önce Önlemini almaktır.

GammaLamina
GammaLamina

10574

İki kedime de yaptırdım. Risk düzeyi diğer aşılarla aynı. Kedilerde lösemi tek bir hastalık olmadığından, kediniz geçmişi bilinmeyen diğer kedilerle temas ediyorsa lösemi aşısı gerekli bir şey. Başka hayvanlarla temas halinde değilse, dışarı çıkmıyorsa, yolculuk da yapmıyorsanız kuduz ve lösemi ihtimali neredeyse sıfıra düşmüş oluyor.

Sanırım Yazdığımız Tam anlaşılamamış.
Unutmayın Önemli olan Hastalanmadan önce Önlemini almaktır.
Bazı hastalıkların aşısı olmasına rağmen tedavileri olmayabilir. Yani aşı yaptırarak ömür boyu rahat ve konforlu bir hayat sürecekken, hastalanma riskini satın almanız biraz saçma olucak!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 397 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR