Kedide Kronikleşmiş Burun Tıkanıklığı

iremcelikks
iremcelikks

446 Puan

Şuan 5 aylık olan scotish fold kedimizde ilk sahiplendiğimiz zaman (3ay önce) üst solunum yolu enfeksiyonu vardı. Sahiplendiğimiz kişinin veterinerine gittik 1 ay boyunca ancak çözüm olmadı sürekli bir nefes zorluğu çekiyordu. Daha sonra bildiğimiz daha iyi bir veterinere gittik tekrar antibiyotik tedavisi başlandı. Bu sefer daha ağır bir ilaç yaptılar. Hafif düzelme oldu burnununda zaten onun harici pek birşeyi yoktu. Tedavisi biteli 1 ay oluyor hala aynı halde nefes zorluğu çekiyor, hemen yoruluyor. Yeme içmesi ve hareketlerinde bir sorun yok ama nefes alırken zorlanıyor kucağa alındığında çok çok zorlanıyor. Daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? İnternette enfeksiyonlardan kalan kalıcı rahatsızlıklarda yazıyor. Tecrübesi olanlar lütfen yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim

2 CEVAP

Bu tür suratı basık kedilerde hep böyle sorunlar oluyor. Özellikle iran kedilerinde falan çok oluyor, british shorthair scottish fold bunların da iran kedisi kadar olmasa da suratları basık. Nasıl bir çözümü var hiç bilmiyorum, ama pug cinsi köpeklerde burundan et alma olayı oluyor, sizinkine böyle bir ameliyat yapılabilir mi ki?

Basık burunlu hayvanların hemen hemen hepsinde nefes alma zorluğu ve buna bağlı edirekt hastalıklar görülebilir ancak burun tıkanıklığı akıntı nedeniyle oluyorsa -ki bunu fark edersiniz- antibiyotik tedavisi 10 gün maks sürerde geçmelidir aksi durumda başka tedavi yöntemine geçilir.


neefes alma güçlüğü başka bir problem bahsetttiğimiz gibi genetik taşınımla gelen fiziksel zorlanma dışında akcigerlerle ilgili veya karaciger sorunları olabilir. detaylı inceleme gerekecektir.


Bostancı civarında getirebilirsiniz deneyimli hekimimiz yardımcı olacaktır.
İletişim için:
RanTe Veteriner Kliniği

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2462 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR