Mama Kabına Dadanan Karıncalar

SenanurKsl
SenanurKsl

115163 Puan

Arkadaşlar daha önce de açılmıştı başlık bulamadım tekrar onu ya odam tertemiz olsa da ne yaptıysam kurtulamadım by karıncalardan iki kedim var iki mama kabı yan yana mamayı koyuyorum anında dadanıyolar bi geliyorum bakıyorum kabın için karınca dolmuş ne yapıyosunuz bu konuda öneriniz var mı? Bi de bazen kedimin üstünde bile görüyorum kulağına felan girerse diye bile düşündüm uyurlarken:/

12 CEVAP

pisipisi123
pisipisi123

5741

Karınca ilaçları kedilere zararlıdır. Hem unutmayalım karıncalar da can. Öldürmek değil, uzaklaştırmak istiyoruz. Özellikle mama kabının etrafını ve kapı, pencere önleri gibi girdikleri yerleri sirkeli suyla silebilirsiniz. Hatta tüm evin parke ve fayanslarını silebilirsiniz. En sevmedikleri kokulardan biridir. Kediler için de son derece zararsız.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

İnanın çok denedim sirkeyi çıktıkları yerlere bile döktüm çözüm olmadı salatalık kabuğu da denedim güya sevmiyolarmış kabukların üstündeydiler.

Parkeyle duvarın birleştiği yerlerde boşluklardan çıkabiliyor karıncalar, boşluk varsa kağıt vs gibi şeyler sıkıştırıp kapatmaya çalışın. Ama en iyi çözüm karınca ilaçları,raid markasının karınca kovucu ilaçları var marketlerde.Evin belli yerlerine koyabilirsiniz

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Kedilere zararlı mı bu ilaçlar ?

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Bayer karınca granülü kullanana var mı serpsem çıktıkları yere kedilere zararı olur mu hani koklasalar yalasalar felan

pisipisi123
pisipisi123

5741

Ben sirke yöntemiyle kurtuldum. Diğer bir yöntem ise tarçın. Direkt toz tarçın döküyorsunuz.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Karıncaların nereden geldiğini tespit etmeniz gerekiyor öncelikle. Geldikleri yeri bulduğunuzda orayı kapatın. Geldikleri yer belli ama kapatılması mümkün olmayan bir yer ise karıncaların gelme sebebi olan şeyleri, yani yiyecekleri kaldırmanız gerekiyor. Mama kaplarını karıncaların bölgesinden daha uzak bir odaya koyun ve o odayı her gün düzenli temizlikten geçirin ki kokuya gelmesinler.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Belki işinize yarar. İlaç kullanıp karıncaları canından etmektense evden uzaklaştırmak daha iyi bir seçenek:)

Ben de önleyemiyorum sürekli geliyorlar. Her gün sirkeyle yıkıyorum kabın kenarına sarımsak koyuyorum bir bakıyorum akşama yine gelmişler. Kış gelse de kurtulsam diyorum :).

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Bizim evde mama vs yoktu ama bayağı kablolara yol kurmuş evde yuvaları vardı.Önce ev girişi oda kapı kenarları geötijlei yollara sirke sıktık.Girşlerine tarçın koyduk tepeden tolaşıp geldiler.Sonra tarçın miktarını artırdık ve deliklere diş macunu sıktım artık yoklar (diş macunu ne alak bilmiom ama kurudu)

xeres
xeres

243

karıcalar bizim de kedi mamamıza dadnmıştı biz beyaz bi toz kullandık karıncaları öldürmüyo ama o beyaz tozları yiyecek zannedip yuvalarına götürüyolar tekrarda gelemmiolar sizde deneyebilirsiniz kedinizede bi zararı olmaz zehirli değil :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1336 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR