Yavru Kediler İçin Beslenme Önerisi

patiska
patiska

449 Puan

Biri 1,5 diğeri 1 aylık iki yavru kedi evlat edindim. Sahiplendiğim kişi ikisini de ölmek üzere iken bulmuş ve pro plan'ın veterinerlerde satılan yoğun bakım yaş mamasını dörde bölüp kuru mama ve yumurta sarısı balık tavuk gibi gıdalarla destekleyerek vermiş ama yaş mama önemli bir ağırlıkmış. Sorun şu ki ben kaç gündür onu bulamıyorum her yerde aradım ama mevcut değil. Diğerlerini yaptım ama tedirginim ishal yada kabız olsunlar asla istemiyorum. Anne sütü tozunu verdim aralarda ama 1,5 aylık olan şapşal pek oralı olmadı. Başka ne yapabilir ne yedirmeli ne yedirmemeliyim, birkaç şey biliyorum ama sizin bu hususta deneyimleriniz nasıldı?


4 CEVAP

Yavru kedi kuru maması yiyebilir her ikisi de. Ayrıca purina ürünlerine o kadar para dökmeyin, hem içerikleri kötü hem de pahalılar. Nd yaş ve kuru mamayı öneririm içerikleri gayet iyi. Yaş mama olarak nutri, chefs choice, naturea, schesir alabilirsiniz, yetişkin kediler için olanları da alabilirsiniz yaş mama alırken yavru/yetişkin diye ayırt etmeye gerek yok. Hem de yavaş yavaş kuru mamaya alıştırın çok da küçük değiller.

Sselin1
Sselin1

122024

Pro planin yaş mamasini artk kullanmaniza gerek oldugunu düşnmüyorum suan sagliklari yerinde sanrim. zaten sürekli kullanim icin üretilen bir mama degil. Arkadaslarin söyledigi gibi hazir olarak schesir, gimcat, nutri, naturea gibi yaş mamalar kullanabilirsiniz, kendiniz evde tavuk, et ,yumurta haslayabilrisniz. Kuru mama olarak n&d düşük tahilli, daha uygun fiyatli olarak matisse tavsiye ederim isterseniz link atabilirm :) yavas yavas kuru mamaya alismalari lazim ilk baslarda yas mamayla karistirip alistirmaya calisin

bidiboom
bidiboom

10757

"Evlat edindim" cok hostu:)
Ben cok detaya girmeden iki sey verirdim:



  1. Yavru kedi sut tozuyla yapilmis mamaya boberonla devam

  2. N&D (veya ekonomik limitim varsa Matisse) yavru kedi mamasi

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

Benim kedimi annesi terketmiş sokaktaydı ve 4 haftalıktı. Veteriner gözetiminde kuru mamayla devam ettim. Yavru kediler için kuru mamalardan. ( tek hatam yanlış besin değeri düşük mama kullanmışım ) besin değeri yüksek yavru kedi kuru mama al ve tabağı hep dolu olsun. Her sabah ve akşam severse taze ev yoğurdu ver bi kaşık öğün içinde yeterli. Yoğurt soğuk olmasın. Hafta da bi iyi pişmiş yumurta sarısı verebilirsin takviye olarak. Arada sulandırılmış süt vb. takviye gıdaları hafta da bi olmak şartıyla verebilirsin. Ek olarak ön görülen vitamin mineral eksikliği varsa takviye bi kaç doğal ilaç kullanılabilir fakat dediğim gibi eksikliği net olarak tesbit edildiyse. Onun dışında aşacağın kaliteli kuru mama içindeki besinler onun ihtiyacını karşılar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 523 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR