Kedim Çok Mu Zayıf?

merveaydar
merveaydar

4618 Puan

Anket

çok zayıf
(0 oy)
zayıf
(6 oy)
normal
(4 oy)
Toplam (10 oy)

merhaba. mystic 4 buçuk aylık dişi bir chinchilla kedisi. üç haftadır bizimle yaşıyor ve eski sahibi hiç güzel bakamamış. üç haftadır felicia hipoalerjenik yavru kedi maması yiyor ve hem bariz bir şekilde hem büyüdü hem de tüyleri gürleşip uzadı. haftada bir buçuk paket de yaş mama yiyor. şu an 1.6 kg.


bugün veteriner kullandığım mama markasını sordu ve felicia dediğimde birden kedimin aşırı zayıf olduğundan ve felicia’nın çok çok düşük kalitede bir mama olduğundan, sokak kedilerine falan verilmesi gerektiğinden bahsetti ve kendisinin de sattığı bir mama olan royal canin pediatric growth mamasını önerdi.


kendi kârı için mi yoksa kedim aşırı zayıf olduğu için mi önerdi anlayamadım. sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.


7 CEVAP

pisipisi123
pisipisi123

5741

Hekiminizin Felicia hakkında söyledikleri ne kadar doğruysa, Royal Canin hakkında söyledikleri de bir o kadar yanlış. Felicia yetersiz, RC ise hem yetersiz hem de rezil bir marka. Bütçenizin ne kadar olduğunu söylerseniz burada size birçok öneri yapılır.

pisipisi123
pisipisi123

5741

Gönül rahatlığıyla N&D deneyebilirsiniz. Ayrıca yavrunuz zayıf değil, merak etmeyin. Kilo aldırmak için özel bir çaba harcamanıza gerek yok. Büyüdükçe hem kilosu artacak, hem de boyu uzayacak. :)

merveaydar
merveaydar

4618

çok teşekkür ediyorum ben de royal canin hakkında dönen kötü yorumları duyduğum için kullanmak istememiştim hiç. n&d’yi araştırıp deneyeceğim :) @pisipisi123 @deliladilan

hcerenk
hcerenk

10454

Merhaba, bence kediniz olması gerekenden zayıf ama bu zayıflık hastalık derecesinde değil. yarım kilo falan daha alsa gayet ideal sağlıklı bir seviyeye gelir bence. çok pofişko tüyleri olduğu için bu zayıflığını güzel kamufle ediyor :)
ben de sahiplendiğim kedilerime ND veriyorum. Şıra çok cılızdı üflesen yıkılacak kadar cılızdı. ND ile öyle güzel toparladı ki inanamazsınız. Yaş mama olarak da Schesir kullanıyorum.
Fakat haftada 1 gün ciğer, 1 gün yumurta, 1 gün tavuk ve bazı sabahlar yoğurt yada kefir desteğini asla ihmal etmem. Hem çok mutlu oluyorlar, hem onlara değişiklik oluyor hem de direkt protein tükettikleri için oldukça faydalı oluyor.
Kedinizle mutlu bir yaşam dilerim.

merveaydar
merveaydar

4618

iki kilo kuru mamaya en fazla 100-130 lira verebilirim. sizin önerebileceğiniz bir mama var mı peki kilo almasına yardım edebilecek? @pisipisi123

Deliladilan
Deliladilan

13477

o zaman tabii ki de N&D markasına geçmenizi önerecek çoğu kişi. kilo aldırma konusunda bir şey diyemem benim kedim hala aynı kiloda ama yararı açısından N&D veya Orijen kullanın

merveaydar
merveaydar

4618

@hcerenk çok teşekkür ederim, herkesten nd cevabını almak mutlu etti, ona geçeceğiz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 468 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR