Köpeğim Çişini Pede Yapıyor Ama Kakasını Yapmıyor

slifer
slifer

882 Puan

Merhaba, 10 günlük jack russell köpeğim var 2 aylık kendisi. çişini pede yapmaya alıştı ancak kakasını pede yapmak istemiyor. sıkıyor kafesten cıkınca gidip köşeye biyere bırakıyor. sabretmeli miyim. kakasını yapmadan kafesinden cıkarmamalı mıyım? ya da hiç kafesinden çıkarmamalı mıyım? kafes de kapalı kafes değil 6 gen şeklinde demir köpek çiti.

6 CEVAP

Gezdirin sokağa yapsın poşetle çöpe atın.
Köpekler kediler gibi değildir heleki jack russell gibi bir av köpeği!!!

bidiboom
bidiboom

10757

"Sabretmeli miyim" sorusunu soracak taraf sanki siz degilsiniz de kopegin kendisi, bir kopekle yasamaya baslamadan once tuvalet ve disari aktivitesini garanti etmek gerekir.. bu tip zorlamalarla eziyet goruyor ve sizin iradenizden baska kurtulma sansi yok gibi..

slifer
slifer

882

Şunlara bak. Bu sitede ne zaman soru sorsak herker artis çok bilmiş cevaplar veriyo. Biz keyfimizden mi çıkarmıyoruz sokağa? Veteriner özellikle aşıları bitene kadar sokağa asla cıkarma dedi. Gidin youtube’a orada da aynı şeyler söylüyolar. Bi siz biliyosunuz. Akıl vermeyin sorduğum sorunun cevabı yoksa yazmayın

bidiboom
bidiboom

10757

" ..kakasını yapmadan kafesinden cıkarmamalı mıyım?.. " => kakasini kafeste yapmasini istiyorum


" ..ya da hiç kafesinden çıkarmamalı mıyım?.. " => kakasini kafeste yapmasini istiyorum


" ..kafes de kapalı kafes değil 6 gen şeklinde demir köpek çiti.." => kafes iyi bir yer


Dikkat buyurursaniz burada merkezde hep siz varsiniz.. sizin iradenize elbette ihtiyac var, tamamen sizin kontrolunuzde bir canli var elinizde, bu sekilde zorlaniyorsa ve disari cikarmamaniz da gerekiyorsa belki balkona cikarabilirsiniz.. sizce boyle bir alternatif uygun mu, olabilir mi?

slifer
slifer

882

Balkonlu bir evde oturmuyorum. Bana söylenen pede alışması için kafeste tut. Ben de buna istinaden bınları yazıyorum

bidiboom
bidiboom

10757

Bunlari veterineriniz onerdiyse ve kopeginiz direniyorsa tekrar veterinerinizle bir konusmaniz iyi olabilir, bana gore iki sebepten, 1) Kakayi tutmasi kabizliga neden olabilir, simdi ya da ileride fiziksel bir zarar gorur mu acaba? 2) Yeni bir iliskiye ve hayata kakasini tuta tuta zorlanarak baslamasi daha yavruyken psikolojik yapilanmasini kotu bir sekilde kurar mi? Napip edip kakayi tutmasi direnc ifade ediyor..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7015 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81332 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR