Kedimi Yeni Kısırlaştırdım. Dikişin Üzerini Sargı Beziyle Kapatsam Bir Şey Olur Mu?

Kedim Fındık'ı - dişi- daha dün kısırlaştırdım ve yaklaşık 10-12 saat sonra ayaklanıp, kendine geldi. Ancak bugün ne kadar kızıp izin vermesekte dikişlerini yalıyor. Elizabeth taktık ancak bir şekilde kafasını ondan çıkarmayı başardı. Kafası çok küçük olduğundan dolayı, biraz uğraştıktan sonra çıkarıyor ve onun içinde kendini asla rahat hissetmiyor. Biz her dakika yanında kalmaya çalışsak da kafamızı çevirdiğimiz an dikişlerinin olduğu yeri yalamaya başlıyor. Araştırdığım kadarıyla yalaması çok zararlıymış ve asla yalamaması gerekiyormuş. Okuduğum bir yazıda yarasını yaladığı için iltihap kaptığını ve bunun yüzünden tam bir ay tedavi için, kedisini veterinere götürdüğü yazıyordu. Yarası için korse alacak durumda değilim. Onun için sargı beziyle sarsam herhangi bir sorun olur mu? Çünkü şimdi de dikişlerini dişlemeye başlamış... Of çok korkuyorum.!

5 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Icten de dikis yapildiysa hic gerek olmuyor yakaliga veya giysiye. Ben hic kullanmadim simdiye kadar. Ama iste dikis teknigi nasil veterinere sorun, gerek yok derse bosuna yormayin hayvani

Sselin1
Sselin1

122024

Ona uygun herhangi bir sey kesip kollari ve ayaklari icin delik acip giydirebilirsiniz. Biz kadin corabini bu sekilde giydirdik ama bizm kedimizn sargisida vardik isterseniz veterinerinize götürüp sarmasini isteyebilirsiniz.

bidiboom
bidiboom

10757

Bizim veterinerimiz o yakaligi ip gibi uzunlamasina bir sargi beziyle boynunu cok sikmayacak ama gevsek olup cikaramayacagi sekilde baglamisti ve 10 gun cikmamisti, bence siz o yakaligi veterinetinize taktirin onlar artik tam dozunda baglamaya alismislar siz cok sikabilir ya da gevsek birakabilirsiniz.. ameliyat ve dikislerin ozelligini bilmeden ustunu kapatin demek zararli olabilir belki de havayla temas etmesi lazim bilmiyorum ki, bizimki dikislerini isirip koparmaya calistiginda vet. once onemsemedi, dikislerin durumu iyi merak etmeyin birsey olmaz sadece ufacik kanamalarin oldugu yerleri batikonlayin dedi, sonra baska birseyden dolayi en iyisi takalim dedi, bizimkinin dikisleri estetik dikisti, ameliyat kesisinin iki uc tarafinda cok minik iplik gorunuyordu bizimki de onu yalayip cekistire cekistire "temizlemeye" calisiyordu.. vet.in yaklasimindan estetik dikiste yalamanin ya da boyle cekistirmenin sorun olmadigi dusuncesine vardim, ama arada dikis bolgesinin resmini gonderdigim icin takipteydi, oyle kafadan atma bir yaklasim degildi yani.. sizinki estetik mi degil mi, acik mi kalmali ortulebilir mi hic bilmiyorum ki sunu yapin bunu yapmayin diyebileyim, yalniz bu gece de dikis cekistirip kanatacaksa hemen batikonlayip yarin da veterinerinizle mutlaka gorusun derim.. veterinerinize gerekirse cepten ulasmak istediginizi de soyleyin, ameliyatli hasta takibi bu isin bir parcasi, bizimki bakti ici rahat degil kalkip geliyor bile, sizinkinin cebini verebilmesi lazim, talepkar olun yani..

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yalamadan iltihap kapmaz. O baska seyden kapmistir. Kedilerin dilleri temiz, dogada yaralandiklarinda o sekilde tedavi ediyorlar kendilerini, yalayarak yarasini temizliyor.

ciremcakir
ciremcakir

2670

Benim kedimde yeni ameliyat oldu doktor kalınca sarmış mutlaka üzerini kapatın yoksa dikişlerini sökebilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 781 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR