Kedimin Kilosu?

zeuscat
zeuscat

392 Puan

5 aylık erkek scottish fold kedim yaklaşık 3 kilo bana şişman geliyor ama sizce normal mi? Mamasını ölçülü koyuyorum fazla vermiyorum en son birkaç ay önce yaş mama verdim 1 kez haşlanmış yumurta sarısı ve tavuğun beyaz etini verdim. Etrafımdaki insanlar da obez bu kedi demeye başladılar sizce kilolu mu?

10 CEVAP

bidiboom
bidiboom

10757

"wsava bcs chart cat" sozcuklerini google'layin, karsiniza cesitli vucut ozelliklerine sahip kedilerin oldugu bir resim gorseli gelir (ya da en bastaki linki tiklarsaniz o gorsel indirilir).. sizin oglan o resimlerden daha cok hangisine benziyor? İste o resmin rakami sizinkinin Body Condition Score'u, yani Vucut Kondisyon Skoru (ya da aradaki rakamlardan biri de olabilir, 7 ya da 9 degil de 8 olabilir mesela).. gunluk kalori ihtiyacini hesaplamada bu deger gerekli oluyor, isterseniz sonra "petnutritionalliance cat calorie calculator" diye google'layip oradan bi hesap edebilirsiniz ama gene en iyisi devamli takip eden veterinerinizdir..

GammaLamina
GammaLamina

10574

Hayır şişman değil büyük ihtimalle (hareket durumuna ve boyuna bağlı olsa da yavru bir kedinin şişman olması nadirdir herhalde). Benimkiler de 5 aylık erkekler ikisi de üç kiloya yakın. Daha yavru olduğu için ölçülü mama yerine gün içinde az az ve sık sık beslenmesi daha uygun olabilir. Yetişkin olduktan sonra belli saatlerde beslemeye geçersiniz.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Yaş mama olarak içeriği temiz, etten oluşan, tahıl bulundurmayan mamalara yönelebilir yahut kendiniz evde yaş mama yapabilirsiniz. Evde yaş mamayla ilgili bir soru açılmıştı, oraya birçok kişi tarifini yazmıştı. İncelemenizi tavsiye ederim

Kedinizin kilosu yaşına göre ideal insanlar obez diyerek normal hayatlarına devam ederler ama hiç arkalarına bakmazlar sakın kafanıza takmayın gayet normal kilosu

pinarcaya
pinarcaya

19123

Kediniz ayaktayken tepeden bakinca bel oyugunu gorebiliyorsaniz normaldir. Internette bununla ilgili resimler var.

bademthecatt
bademthecatt

122203

5 aya göre fazla bence kedim 1 yaşında 3,600 ama belki cinsinden dolayı normal olabilir veterinerinize sorun

beautifulcat
beautifulcat

10837

Yaş mama sıklığını arttırmalısınız. Asıl obeziteye sebep olan yaş mama değildir, kontrolsüz beslemedir. Yaş mama verdiğiniz günler kuru mama miktarından kısılabilir ancak yavru bir kedide kuru mamayı da yaş mamayı da kısmanızı tavsiye etmem, en azından diyabet gibi farklı sağlık sorunları yoksa. Haftada bir, iki hatta üçe bile çıkabilirsiniz yaş mama konusunda. Bol bol oynayarak yediklerini yaktırabilirsiniz :)

ballokumu
ballokumu

9431

Benim kedimde scottish straight 7 aylık 3 kg

merveaydar
merveaydar

4618

cinsine göre normal diye düşünüyorum, biraz daha kilo alırsa zararlı olabilir belki ama şu anda “obez” gibi asla durmuyor bence, canınızı sıkmayın :)

merveaydar
merveaydar

4618

cinsine göre normal diye düşünüyorum, biraz daha kilo alırsa zararlı olabilir belki ama şu anda “obez” gibi asla durmuyor bence, canınızı sıkmayın :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 535 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR