Evde Buyumus Bir Kedi Sokaga Alışır Mı ?

Bayanminnak
Bayanminnak

2751 Puan

Sokakta baktığım kedi nisan ayında odamda doğum yaptı ve mevsimden dolayı dışarı çıkartamadım. Cok küçükler ölürler diye düşündüm. 1 2 aydır yavrular gündüzleri disarda geceleri evde durumundalar. Ama bana da hepten alıştılar. Simdi de universiteye farklı bir sehire gideceğim ve bakma ihtimalim yok. Bakan birinin bahçesine bıraksam yasayabilirler mi ? Dışarıya adım atmamış değiller. Gene de cok zorlanirlar mı ?

8 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

alışabileceklerini hiç ama hiç sanmıyorum, şöyle düşünün, doğduğundan beri güç yetirebildiğiniz en iyi imkanlarla bakmaya çalıştınız, dövmediniz, sevginizi verdiniz, yedikleri önünde, yemedikleri ardındaydı, mama-su bulmak için hiç gayret sarfetmediler ve buna alıştılar artık.
bundan sonra dışarı çıkıp hayatta kalabilmeleri zor, birinin bahçesine verecekseniz yemeğini suyunu verir muhtemelen ama uykusu dışarıda olacak, dışarıdaki büyük ve alanını sahiplenmiş kediler onları oradan uzaklaştırmaya çalışacak, kavgalar vs.
Yani alıştıkları hayat çok rahatken bir anda dışarda yaşamaları çok zor. Yani evde bakabilecek birine sahiplendirmenizi öneriyorum ben. Umarım çok iyi birini bulursunuz.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Ayrıca daha bugün gördüm insan demeye bin şahit isteyen yaratık kuşuna zarar verdiği için kedinin canını çıkarmıştı hayvanın ağzından kan geliyordu.Böyle insanlar varken evde büyütülmüş hayvanı sokağa bırakmak doğru değil ölüme terk etmek ne yazık ki.

gulsaha
gulsaha

3503

Alışmıyorlar aksine üzüntüden korkudan ölüyorlar. Lütfen sahiplendirin

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Merhaba,sahiplendirmeye çalışabilirsiniz hayırlıysa yuvaları olur belki

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Anneyi kisirlastirmaya, yavrulari da sahiplendirmeye calisin. İsteyenler oluyor illaki. Ama anneyi kesin kisirlastirin yoksa daha yaz bitmeden yine yavrular:(

bidiboom
bidiboom

10757

@Ahsenbb offffffffff:((((( sirf bu yuzden cehenneme gidenler var.. insanin atesin komurun bol olsun diyesi geliyor>:( biz gene de Allah islah etsin guzellestirsin diyelim napalim hufffff:(((

bidiboom
bidiboom

10757

Zaten ya sahiplenilecek ya sokakta yasayacak anladigim kadariyla.. eger guc yetirebilirseniz en ucuzundan mama-su kabi, kum kabi, biraz mama ve kumla ceyiz duzun, "ceyizimle gelicem kendime yuva ariyorum" diye ilan verin birkac siteye, sahiplenilmesi neredeyse garantili oluyor boyle, yoksa cok yavru var kimsenin dikkatini cekmiyor.. bi de tabii yasadiginiz sehirle de ilgili.. bu olmazsa zaten sokakta yasamalarindan baska alternatifiniz sanki yok gibi geldi bana..

bidiboom
bidiboom

10757

Su sitede bazen cok hafif icerikli seyler goruyorum, "kedimin kasi kasindi napim kasiyim mi" turunden muhabbetler de oluyor, ama bazen de oyle bir yurek daglayan seyler cikiyor ki.. hele sahiplendirme bolumune bakamiyorum bile.. bu nasil dunya yaRabbi insanlar hayvanlar hayvandan asagilar icice hufffff..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 539 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR