Uygun Fiyatlı Bakım Ve Yemek

Baharratass
Baharratass

294 Puan

Benim kedim ev yemekleri gibi şeyleri hiç yemiyor ne olursa olsun ciğer bile yemiyor. Ben bu aldığım mamalar yerine evde yiyebileceği zararı olmayan birşeyler yapmak istiyorum. Sadece haşlanmış yumurta sarısı yiyor sürekli onu vermek istemiyorum. Mamaları da çok pahalı. Daha uygun bir çözümünüz var mıdır acaba ?


10 CEVAP

ballokumu
ballokumu

9431

Ben artık iç paraziti sarımsakla çözüyorum. Dış parazit yaptırmıyorum. Kuduz ve lösemi yaptırmıyorum. Yılda bir karma yaptırıyorum. Kulaklarını sirkeli su ile siliyorum. Papatya suyu da tüylerine kullanılabilir. Ben ciğer patates, kıyma, kabak gibi şeylerde yediriyorum. Peynir, yoğurt,malt da kullanıyorum. Maltlarımı pekmezi bilmeden önce almıştım. Ama yine malt almaya devam ederim pekmezlerden emin değilim. Yumurta da yediriyorum kefir de. Ama bunlardan hep bir tanesini verecek şekilde programlıyorum. Bir gün peynirse ertesi gün ciğer mesela. Öyle her ishalinde kusmasında veterinere götürmüyorum. Halsiz keyifsiz olursa ancak götürürüm. Mamasını 10 kg ve nd alıcam. Mamadan kısmanızı önermem veterinere daha fazla paranız gider. Kilosu 30 a geliyor hiç gerek yok düşünmenize. Daha fazlası çıkar cebinizden. Mamasını artık porselen kaselerimde veriyorum. Plastiği kaldırdım. Sevginin kediye iyi geldiğine çok inanıyorum. Olabildiğince çok vakit geçirmeye çalışıyorum. Kuru mama düzeni olması iyi olur bence mama pahalı diyip almamanız çok yanlış. Doğru dürüst yemek yemeyen kediyi sadece ev mamasıyla besleyemezsiniz.

bidiboom
bidiboom

10757

Tavuk ya da uygun fiyatli balik + kabak + havuc (sebze az et cok), bunlari haslayip sulu sulu robottan gecirip minik siselere pay edip derin dondurucuya koyuyorum (cok sulu da degil ama mesela yogun, kivamli bir corba gibi), her gun bir tane aksamdan buzdolabinin altina indiriyorum, sabaha cozulmus oluyor, birazcik cok azicik isitip mama kasesine koyuyorum, hem sulu gida almis oluyor hem kuru mamaya odul gibi bir alternatif oluyor.. asla patates, pirinc gibi karbonhidrat kaynagi seyler koymuyorum kuru mamadan yeterince aliyor zaten .. kemik haslayip suyunu da verebilirsiniz kasaplar dana kemigini bedava veriyor, yalniz en az 5-6 saat kaynatmak lazim icinin degerli kisminin suya gecmesi icin.. yalniz kemik suyu insanlarda kolesterolu yukseltiyor, o yuzden azar azar vermek daha dogru olabilir.. sut asla vermiyorum ama yogurt ta faydali, gunde bir yemek kasigi gibi.. verdiklerinizi kalori acisindan da besin degeri acisindan da takip etmeniz yani cetelesini tutmaniz gerek yalniz.. bunlarla takviye ettiginizde kaliteli bir mama (10-15kg.luk paket alirsaniz) bayagi ekonomik olur aslinda, mesela N&Dnin 10kilolugunu alsaniz ***.de 337tl, gunde 50gr yese, ayda ~50tl masrafi olur, bahsettigim ev yapimi mamalar epey gidiyor, gunluk verdigim sulu sulu 4-5 tatli kasigi kadari benim hesaba gore 27kcal, besin degeri de guzel ve masrafi az.. kendimiz ekonomi yapsak bile ayda 50-60tl.nin cok uzerinde yeyip iciyoruz dimi, sanki bu bana makul gibi geliyor, ama sizce uygun mudur bilemedim..

bidiboom
bidiboom

10757

Bu arada N&Dden daha uygun fiyatlisi gene ayni firmanin bir alt urunu Matisse, N&D pahali gelirse Matisse 10kg.su ***de 233.95tl (hep kisirlastirilmis kedi mamalarini soyluyorum), o da ayda ~35tl.ye geliyor.. daha alt kalite mamalar uzun vadede daha pahali, bizim vet. bir de Reflex'e eh kotulerin iyisi demisti, bunlarin altindaki urunler faydadan cok hatta bobreklere zarar veriyor demisti.. aklima gelenler bunlar:)

ballokumu
ballokumu

9431

Proplan gereksiz bir mama. Dışarı çıkıyorsa kuduz yaptırın

bidiboom
bidiboom

10757

Firmalardan numune isteyerek onceden sevecek mi anlamak mumkun, yani kuru mama cok alacaksaniz.. yas mamanin alasini da siz yaparsiniz, ne kadar dogalsa o kadar seviyorlar, ev mamasini bi denemenizi oneririm yas mamadan daha cok severler diye dusunuyorum..

Baharratass
Baharratass

294

Yaş mamayı bir kere deneyeyim bakalım benim yaptığımı yiyecek mi ?

bidiboom
bidiboom

10757

Aman dikkat!.. cok yiyorsa benimkiler gibi tombalak olmasin, kalori kontrolu sagligi icin cok onemli benim kizim sirf sismanliktan (hic oyle gorunmuyor!) yag dokusu damarlara basi yaptigi icin dolasimi engellenip karin icinde sivi birikimi olmus, daha yeni veterinerimiz kisirlastirma operasyonu sirasinda o siviyi da cekmek zorunda kaldi, sirf benim kontrolsuzce mama vermemden oldu:( bu gene hafifi, daha kotu sorunlara da yol acabiliyor..


Proplan'i bizim vet.te en ust siraya koymustu ama acik ara N&Dyi oneriyordu cunku GDOsuz ve tavujlari bile sertifikali malzeme kullanacak kadar kaliteli uretim yapiyorlar, standartlara uygunlar.. proplan'da yillar once 2012-13tu galiba, hijyen sorunu ve sagliksiz urun nedeniyle ABDdeki denetim kurumu FDA tarafindan uyari almis, bu haberi gordulten sonra daha bir mesafeli oldum, insallah duzeltmislerdir..

Baharratass
Baharratass

294

Bu maması bittikten sonra deneyecektim zaten o markayı. Teşekkür ederim

Baharratass
Baharratass

294

Şimdi tavsiyeleriniz çok güzel bu sirkeli suyu da beğendim deneyeceğim. Ama bu dediğiniz şeylerde kedim çok seçici sanırım çünkü denedim yemiyor. Bütün aşılarını yaptırdım onlar benim için masraf değil gerçekten sağlıklı olsun yeter. Şuan proplan kullanıyorum mama olarak. Arada yaş mama veriyorum. Çok seviyor yaş mama. Ama proplanın yaş mamasını yemiyor mesela. Aklınıza gelebilecek bütün şeyleri koydum önüne ama asla yemiyor. Bir de bu kuduz aşısı falan yaptırmamak zararlı değil mi hani illa olması gerekmiyor mu acaba ?

Baharratass
Baharratass

294

Dışarı hiç çıkmıyor zaten çok tırsak bişey bebek ağlamasından bile hemen kaçar saklanır. Ama proplanı hem veterinerim hemde çoğu hayvan besleyen arkadaşlarım önerdi hem bağırsak hastalıkları için hem tüyleri derisi için. O yüzden kullanıyorum ve kendimde çok sevdi. Tabi ki her seferinde bu mamayı almayacağım bana çok pahalıya mal oluyor. Kesim çok yiyor çünkü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 457 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR