3 Aylık Scottish Dişi Kedime Hangi Mamayı Almalıyım? Tahıllı Tahılsız Ayrımı Vb??

Kyliesmom
Kyliesmom

2600 Puan

3 aylık minişim proplan mama yiyordu bana geldiğinde sonrasında advance mama verdi veteriner bey. Ama internet araştırmalarım sonucu içime sinmedi ve o kadar çok şey okudum ki kafam karıştı. Brit care, nd, orijen, hills ya da başka mama önerilerinizi bekliyorum. Ve evde takılan yavru kedi için tahıllı tahılsız olayı etki eder mi fazla protein falan ne yapmam lazım?? İlk kedim ve benden kıymetli kendisi ve vetlerin kar amacı güttüğünü düşündüğümden buraya yazmak istedim teşekkürler

5 CEVAP

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

İlk tavsiyem N&D.İçeriği temiz bir mama bakarsanız içinize sinecektir.Yavruyken tahılsız mama kullanabilirsiniz protein oranı yüksek oluyor ama yavru kediler çok hareketli olduğu için bunu yakıyorlar.Büyüyünce protein oranı daha düşük mamalar kullanmanızı tavsiye ederim.Protein oranına ek olarak fosfor,kalsiyum,magnezyum oranı dengeli olmazsa idrar yolu enfeksiyonu,böbrek ve kalp sorunlarını yol açıyor.
Kalitesiz mamalar da aynı şekilde içinde fazla tuz ve fazla tahıl bulunduğu için.Kediler köpekler gibi değiller.Kediler tamamen etçiller.Karbonhidrat oranının %10 en fazla %20 olması gerekir.Birçok mama bu yüzdeyi karşılamıyor ne yazıkki.
Brit care crazy de içerik olarak iyidir.
FDA tarafından Acana,orijen kalp hastalıkları nedeniyle kaldırılmış olması bende soru işareti yarattığı için onları öneremiyorum.
Hills proplan gibi markalarda Amerika gibi ülkelerde iyi mamalar ve içerikleri buradakilerden cok farklı.Ama buralarda ne yazıkki öneremiyorum.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Nd düşük tahıllı net

Kesinlikle ND kitten . tüm forumlarda konuyu çok iyi incelemiş tüm arkadaşların tavsiyesidir. gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Çiğ beslenme tabiki ama o olmazs nd

Kyliesmom
Kyliesmom

2600

Çok teşekkür ederim. Nd mama aklımda olandı zaten sanırım onu tercih edicem. Zaten büyüdükçe mama çeşidi de artıyor markanın. İçimi rahatlattınızz gerçekten büyük bir dertti içime :)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 461 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR