Kedim Hiperaktifleşti

Merhabalar. 4,5 aylık tekir kedişim sürekli evde ordan oraya koşuyor zıplıyor yürürken bacaklarıma atlıyor poşet sesi duyduğu anda poşete atlıyor çöp poşetiyle oynuyor. Durup dururken pusuya yatıp ellerimi ısırıyor. Zarar verme amacı olmadığını biliyorum oyun oynamak istiyor ama tedirginim artık. Önceden böyle değildi daha sakindi alalı bir ayı geçti iyi beslendiği için mi böyle oldu anlamadım. Uzaklaştırmak için bir sprey şişesine su koydum elime atladığında püskürtsem bir süre sonra yapmaması gerektiğini öğrenir mi sizce? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

6 CEVAP

Leyl003
Leyl003

2763

Yavru kedi sahibi olaraktan ben ve bir çok arkadaş bu durumu yaşamıştır:) ama büyüdüğünde ve de kisirlastirildiginda bu durum daha da azalacak.. bnmkisi 10 aylik erkek kısırlaştırılmış bi kedi.. ve hala kudurma saatleri oyun saatleri var.. enerjisini bosalttiktan sonra gayet sakinleşiyor.. sizinkisi henuz daha yavru kolay gelsin;)

bidiboom
bidiboom

10757

Kopek gibi agzi acik dili disarida ve sik nefes aliyorsa adrenalin pompalanmis demektir, daha dogrusu hiperventilasyona girmis, asiri vucut aktivitesinden kanda biriken atiklari nefesle atmaya calisiyor ve ayni zamanda yukselen atesini de dusurmeye calisiyor.. bu benim bildigim kadari, yanilmiyorsam boyle, ama en guzel bilgi kaynaginiz gene veterinerinizdir, bi paylasin isterseniz bu hiperaktiviye ve kopek gibi soluma durumunu, sorun cikacagini sanmiyorum ama vet.le gorusursek sanarak/sanmayarak is yapmamis oluruz..

Normal bir durumsa katlanacağız artık ne yapalım :) ben dün köpek gibi soluk alıp bana saldırınca korkmuştum

Çok normal çünkü kedi yavru benim kendimde böyleeeee

Çok sıcak havadan da öyle olabiliyormuş korkulacak bi durum yokmuş teşekkürler yorumlar için

Yanlış yere cevap yazmışım yorum nasıl siliniyor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 490 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR