Erkek Kediye Dişi Kedi Hormonu Veren Var Mı?

cerenaa
cerenaa

879 Puan

2 yasında erkek kisir kedim var 1 yil once kisirlastirdim ama halen daha evin icine koku birakiyo kizginliga giriyo kisacasi tum belirt
İler devam ediyo haliyle cekilmez bi hal aldi yeniden veterinere gittik tamamen kisirlasmamis oldugundan suphe ettiler ultrasyonla bakildi tamamen kisirlasmis son cozum olarak disi kedi hormonu yuklemesi yapilcagi soylendi sizce yapmalimiyim yaptiran var mi ?

8 CEVAP

Sdbbcn
Sdbbcn

563

Lütfen öyle şeyler yapmayın hayvanınıza . Nerede oturuyorsunuz?

GammaLamina
GammaLamina

10574

Yeterince zararlı olduğunu okumuştum. Belki koku bırakmasının sebebi evde bir şeylerden memnun olmama hali ya da hakimiyet kurma çabası olabilir. Fiziksel bir sorunun yanında psikolojik bir sorun ihtimalini de göz önüne alıp başka bir hekimle mi görüşseniz?

limis
limis

10780

bölgesine fazla düşkün olma ihtimali yüksek. bölgede baska bi erkek kedinin kokusunu duyduysa içgüdüsel olarak isaretleme yapiyor olabilir. erkek kediler sadece disi çekmek için koku bırakmazlar.

lwb
lwb

120674

Kısırlaştırmada herhangibir sorun yoksa hala koku bırakması anormal değil mi? Başka bir vette tekrar göstermeyi düşündünüz mü?

cerenaa
cerenaa

879

Halen yaptirmadim yaptirma tarftarida degilim acikcasi sadece yaptiranlar ne gibi sonuc aldi merak ediyorum.Baska erkek kedi yok cevresinde bi kac ayri hekimde bakti ama cozum bulunmuyo alisilmis bi durum veya erkeklik hormonunun vucudunun baska yerlerindende salgilanabilcegini soyluyolar

Nurackgoz
Nurackgoz

1196

Çok zararlı ama sakın yapma yun ölüme kadar yolu var

Nurackgoz
Nurackgoz

1196

Çok zararlı ama sakın yapma yun ölüme kadar yolu var

lwb
lwb

120674

Erkek kediler tamamen değil %80 kısır olurlar çünkü böbrek üstü bezlerinden hala erkeklik hormonu salgılarlar diye biliyorum


ALINTI:




  • İdrar püskürtme için en önemli sebeplerden biri de, dışarıyı seyrederken bile olsa başka kedileri fark etmesi ve kendi alanını işaretleme ihtiyacı duymasıdır. Dışarıdaki kedileri görmesini engellemek için alacağınız tedbirler kısmen işe yarayabilir. Camın önündeki mobilyaları kaldırmak ve camın alt kısmını kaplamak gibi...




  • Evde birden fazla kediniz varsa, birbirleri ile rekabete girip sürekli olarak alan belirlemeye çalışabilirler. Rekabeti ortadan kaldırmak için hepsiyle aynı anda oynayıp, her birine aynı alaka ve özeni göstermeniz faydalı olacaktır. Birlikte uyumaları ve birlikte yemek yemeleri de yarar sağlayabilir.




  • Kedinizin yaşadığı alanda yapılan değişiklikler de onu yeniden alan belirlemek için idrar püskürtmeye sevk edebilir. Bu nedenle mama ve kum kabını; uyuduğu yerle ilgili eşyaların yerini mümkün mertebe değiştirmeyin.




  • Kedinizin idrar püskürttüğü spesifik yerler varsa o bölgelerden uzaklaştırmak için hazırlanmış özel kokuları kullanabilirsiniz. Kedinin idrar püskürttüğü yerleri temizlemek için doğal enzimler içeren ve kokuyu ortadan kaldıran özel ürünler kullanabilirsiniz.



Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 557 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR