Dişi Kedim Sanırım Kızgınlık Dönemine Girdi :(

hcerenk
hcerenk

10454 Puan

Ya benim kuzum 23 ağustosta daha 5. ayını doldurdu ve gün saymış gibi dün akşam bi değişik hallere girdi.
Eşim önce pirelendir mi bu acaba sanki yerde halılara sırtını kaşıtıyor evde yuvarlanarak geziyor dedi. Güldük geçtik, sonra 1 haftadır bizimle olan ve ikide bir tıslayıp vurduğu misafirlere kendini sevdirmeye başladı. Normalde o kadar hırçındır ki inanamazsınız, biz bile 5 saniyeden fazla sevemeyiz eğer ki uykusu yoksa.
Neyse sonra işte beli aşağı kırıp popoyu kaldırmacalar başladı, mırın kırın ediyor çenesi açıldı :( Çok üzülüyorum boynu bükük bakıyor bir köşede.
Daha dün gibi eve gelişi bence hala da çok küçük :( Çok duygusallaştım, acaba böyle şeyleri benden başka hisseden var mı. Kendimi biraz salak gibi hissediyorum abarttım diye :)
Şıra aynı gün doğumlu olmalarına rağmen durumun farkında değil. O hala oyun peşinde ama Boza çok gergin olduğu için tıslıyor ve vuruyor. Bu gerginliği çözmenin bir yolu var mı?
Bir de duyduğuma göre, iki dişi kedi olunca koku bırakmak için etrafa çiş yapıyorlarmış. Bu durumu yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdünüz? Bugün ya da yarın veterinere götüreceğim genel bir muayene ve gerçekten kızgınlık döneminde mi anlamak için.


Bir de aslında birer kez anne olmalarını çok istiyorum. Fakat 4er tane doğursalar ben 8 yavruyu nasıl sahiplendireceğim hiç bilemediğim için vazgeçiyorum. Sizne ne yapmalıyım? Hayatlarına ve doğalarına insan olarak o kadar çok müdahale ettik ki, anne olma haklarını sonsuza kadar ellerinden almak bana çok koyuyor. Bir kere olsun huzurlu duyguyu yaşasa mı diyorum. Karşı komşumun da 11 aylık bir erkek kedisi var eş bulamamış, çiftleştiririz olmadı diyor. Aklım çok karışık :(

4 CEVAP

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Kedeilerde k peklerde of keşke bir kere anne olsaydım ya tüh falan demezler.


https://onedio.com/haber/kedi-ve-kopekleri-kisirlastirmak-istemeyen-insanlarin-savundugu-14-sebep-688548


''Bir hayvanseverin düştüğü en büyük yanlıştır bu. Hayvanları insanmış gibi düşünmek aslında hayvanlara haksızlık olduğu kadar hakarettir de. ‘‘Aaa o kedi değil, benim oğlum’’ diyenlere küçük bir ayar verdikten sonra hayvan doğasına dönelim. Kedi ve köpeklerde annelik hayat boyu sürmemektedir. 5 ay kadar yavrusuyla ilgilenen anne zamanla yavrusundan uzaklaşmakta hatta bir süre sonra kendi yavrusu ile dahi çiftleşebilmektedir. Dolayısıyla bırakın kediniz köpeğiniz anne, baba olmasın.''


Linki inceleyin kesinlikle çiftleştirmezsiniz ki zaten saçma olur.Kızgınlığa girdiyse de kimisi 6 aylıkken kimisi 7 imisi 10 kimisi 12 aylıkken girer o tarafı karışık.Yan birinin girip diğerinin girmemesi normal.Siz 7-8 aylık olana kadar sabredip kısırlaştırın olmazsa.

merveaydar
merveaydar

4618

bu tür araştırmalarınızı onedio’dan yapmak yerine dünya çapındaki hayvanseverlerin kısırlaştırmak üzerine yazdıkları makaleleri okumanızı tavsiye ederim. bakın veterinerler tarafından yazılanları demiyorum, onlar için kârlı olan şey kısırlaştırmanız olduğu için onu savunacaklardır çünkü. hayvansever birtakım insanlar tarafından yazılanlar.
linç yememek için sadece bunu söyleyebilirim yardımda bulunabilmek için.

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Onediodan araştırmıyorum karşıma çıktı internette (instagram) bende paylaşmak istedim.Yanlış bilgileer olduğu gibi doğrularıda var.Yanlışdan az doğru olsad DOĞRULAR KENDİNİ BELLİ EDİYOR.

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Uyarınızıda dikkate alırım başka sitelerden güvenilir makalereri yazarım yazarsamds

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 423 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR