Gebelik

gulsaha
gulsaha

3503 Puan

Kedimin karnı birden büyümeye başladı ben başta hasta sandım. Veterinere götürdüm ve gebe dedi. Evim dublex kendine ait bahçesi var özgürce girip çıkıyordu ama başka kedi girmesi mümkün değil yüksekti duvarlar demek ki girmiş farkedememişim. O kadar hazırlıksız yakalandım ki doğru düzgün bir fikrim yok hamilelik doğum konusunda. Veteriner veteriner de gezdirmek istemiyorum çünkü hepsi para için saçma sapan şeyler yapıyor kedi çok stres oluyor onu böyle yıpratmak istemiyorum. Şuan aşağı yukarı 50 55. Günü gebeliğinin.kedim de 9 aylık falan.Bana deneyimleriniz ile yardımcı olur musunuz?

9 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ankara universitesinin online dersleri var ulasabilirsiniz. En azindan normal dogum nasil oluyor onu ogrenmek icin. Bi de dogumdan sonra olusabilecek ve anne bebekleri yalayip canlandirmazsa ne yapilacagina dair acil ilkyardim hakkinda bilginiz olur. Tabi kendi kendine veterinerlik dogru degil ama bazi temel seyleri ogrenebilirsiniz.

Eymentalay
Eymentalay

14974

Kedi doğurmak üzere her an hazırlıklı olmalısınız. Şimdi ben tam anlamadım kediye evde mi bahçede mi baktığınızı ama evde bakıyorsanız bi doğum yeri hazırlamanız lazım hemen. Bi karton kutu bulun çok küçük olmasın, kedinin geçebileceği küçük bir delik açın bir köşesine ama içi karanlık kalsın ona dikkat edin, kutunun içine bi havlu veya çarşaf gibi bişey serin ve kedinin alanını kısıtlayın eviniz büyükse gider anlayamayacağınız bir delikten girer saçma sapan bir yere doğurur o kutuyu benimsesin zaten zamanı kalmamış. Doğumda fazla müdahale etmemeye çalışın ama hazırlıksız da olmayın bazen yorulup ilgilenemiyorlar yavrularla benim başıma geldi Allahtan ben başında bekliyordum müdahale ettim hemen. İnternetteki videolarda nasıl müdahale edeceğinizi öğrenirsiniz zaten şimdiden bol şans :))

lwb
lwb

120748

yavrular sütten kesildikten sonra anneyi kısırlaştırmanızı öneririm, eğer bahçede gezen bir kediyse tekrar aynı kaza olabilir çünkü hem de hiç beklemeden. Yavruları sahiplendirirsiniz diye düşünüyorum eğer siz bakmak isterseniz onları da kısırlaştırmanız gerekir yoksa kızgınlığa girdiklerinde birbirleriyle çiftleşirler

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedicik kucukmus daha:( siz farketmeden cikmistir o. Sag salim dogurur umarim, dogum sirasinda herhangi bir anormallik zorlanma vs gorurseniz veterinere goturun muhakkak.

gulsaha
gulsaha

3503

Kedim bir tane değil bahçem olduğu için bir sürü. Erkekler daha kolay iyileşiyor diye erkeklerin hepsini kısırlaştırdm. Ama dışardan bir erkek kedi girmiş. Her kısırlaştırma da 1 hafta izin alıyorum başında bekliyorum çocuk bakar gibi bakıyorum kedilerime. O videoları izledim hepsini İnterneti talan ettim :)

gulsaha
gulsaha

3503

Sormayın çok üzgünüm daha kendi bebek. Bebeğin bebeği oluyor :(

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O kadar basinda durmaniz gerekmiyo ki, hemen iyilesiyo disilerde duzgun bir yere yaptirirsaniz. onlar bulur bir yolunu, disileri de kisirlastirin bence

gulsaha
gulsaha

3503

Kutu mantıklı geldi çok teşekkür ederim :)

Eymentalay
Eymentalay

14974

Rica ederim. Dediğim gibi kutunun içinin karanlık kalması lazım ona dikkat edin yoksa kutuya doğurmaz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 487 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR