Kedim Çişini Farklı Yere Yapıyor Sebebi Ne Olabilir ?

SeydaKivanc
SeydaKivanc

561 Puan

Arkadaşlar merhaba. 2 aylık tekir kedim var kum eğitimini vermiştim alışmıştı ama son 1 aya yakındır kuma kakasını yapıyor ama çişini kumun hemen yanına dışarı yapıyor. Sürekli temizliyorum kumunu. Onu rahatsız edecek bir yerde de değil kumu. Nedeni ne olabilir? Tekrar nasıl düzene sokacağım ? Lütfen yardım edin

7 CEVAP

Deniz579
Deniz579

1286

Kumu değiştirebilirsiniz. Artık kumu beğenmiyor olabilir. Evde oluşan herhangi bir şeyden dolayı strese girmiş olabilir. Tanıdığım biri iki farklı kum kabı alarak çözdü bu işi.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Aklıma iki seçenek geldi (ve tabii diyeceğim seçeneklerden daha farklı bir durum da olabilir). Birincisi farklı yerlere azıcık ve sık sık yapıyorsa, garip bir şekilde yapıyorsa idrar yollarında bir problem olabilir. İki aylık bebişin böyle bir problemi yoksa küçük bir 'burası benim alanım' çabasına giriyor olabilir. İdrarlı bölgeleri amonyaksız bir temizleyici ile iyice temizleyip oyuncak sayısını arttırıp benimseyeceği şeyler alabilirsiniz.

Assime
Assime

1763

Merhaba , daha küçük olduğu için bu normal olabilir . Ya da kumunu kirli buluyordur. Idrar kaçırma olasılığıda olabilir. bölgesini belirleme çabasıda olabilir

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kum kabının yanına üstü qçık bişeye kum koyıp bakın bide

SeydaKivanc
SeydaKivanc

561

Kumunu günde 2 kez temizliyorum en az. Ayrıca sadece çişini bilerek yapıyor yani. Kumun dışına yapıyor hemen. Bazen kumuna yapıyor. Belli olmuyor yani kafasına göre. Ama genellikle dışına yapıyor. Düzelmiyor bir türlü anlam veremedim. Ayrı kum kabı deneyeceğim bende sanırım son çare o görünüyor. Çok teşekkür ederim herkese.

merveaydar
merveaydar

4618

size sinirlenmiş olabilir. iki kez kedime bir şeyi yasakladığımda gözlerimin içine baka baka kabının dışına tuvaletini yaptı :)

SeydaKivanc
SeydaKivanc

561

Sanmıyorum. Sanırım artık alışkanlık haline getirdi bunu düzeltemiyorum bir türlü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 510 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR