Kedi Sahiplenmekle Yanlış Mı Yaptım?

missozi
missozi

927 Puan

1+1 evde yaşıyorum, hem bir cana yuva olsun hem de bana arkadaş olsun diye kedi sahiplendim ama sanki ona yetemiyormuşum iyi bakamıyormuşum gibi hissediyorum. 3 aylık dişi. Yatarken odamın kapısını kapatıyorum, kalan yerler ona ait. Sürekli oyun oynuyoruz ama enerjisi hiç azalmıyor. Sabah işe giderken beni bırakmıyor. Bir ay geçici yuvasında kaldı, üç gündür benimle. Kalabalık bir evde kalmış 5 kedi varmış evde ve hiç bir sınırlama koyulmamış anladığım kadarıyla. Hep benimle yatmak istiyor mesela ama normal bir yatış değil, yüzüme poposunu yatırıp uyuyor falan... elimle oynamak istiyor devamlı onunla ilgileneyim istiyor eve gittiğim andan yatana kadar dipdibeyiz devamlı oynuyoruz durduğum an yanıma geliyor uyuyor seviyorum vs... yemek bile yiyemiyorum hemen peşimden gelip onu sevmem için üzerime tırmanmaya çalışıyor... sabah da işe gitmek için evden çıkamıyorum kapının yanına dikiliyor o da benimle çıkmak için, vicdan azabı hissediyorum o peşimi bırakmayınca da. Bu sabah onunla o kadar vakit geçirmişim ki yüzümü bile yıkayamadan çıktım gittim işe. ve aşırı yorgun hissediyorum. O da haklı aslında bir anda yalnız kaldı ama önceki evindeki gibi ben beş kedi kadar ve ev hanımı bir teyze kadar ilgi alaka gösteremiyorum ona. Bu yüzden psikolojisi bozulacak hastalanacak diye çok korkuyorum. Sürekli kendimi suçluyorum ona yetemiyorum diye. Geri vermeyi bile düşündüm ama ayrılmak da istemiyorum. Bir yandan da bunu anlattığım bazı kediseverler benim kedi bakmamam gerektiğini, balık falan bakmamın daha iyi olacağını söyleyip iyice cesaretimi kırdılar. Sizce de kedi bakmamalı mıyım?

36 CEVAP

bengusarioglu
bengusarioglu

2646

3 aylıkmış sizin ve evin düzenine kolay uyum sağlayacağını düşünüyorum. Eğer bakmaya kararlıysanız bence size kısa zamanda alışacaktır:) yaşı gereği hareketlidir zaten o. ben 3 yaşında bir kediyi sahiplendim o bile 1 haftada bana uyum sağladı. Canınızı sıkmayın derim :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hic dert etmeyin, 5 kedili bir evde yaşamasi da iyi degil bence. Cunku hastalik ureme sansi daha yuksek. Siz yokken muhtemelen uyuyordur genelde. Saydiginiz seyler her kucuk kedinin yaptigi normal seyler. Ama gece birlikte uyumak istiyorsa izin verin bence bir yerden sonra yuzunuzde yatmaz, ayak uyucunuzda falan yatar, onlar da rahatsiz oluyor sizin kipraşmalarinizdan. Gunduz oyuncaklar birakin evin cesitli köselerinde. Bulsun oynasin. Gece de sevin tamamdir, psikolojisi bozulacak bisey degil bu duzen. Evin buyuk olsa da oyun oynarken 1 kac metrekare icinde oynuyorlar zaten. Sokakta bir kedi var mesela tam dediginiz gibi 3 aylik falan, hep yatiyor, beni gorunce hep iceri gelmek istiyor, pek de oyle özgürüm oh modunda degiller yani sokakta da.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Asla kedimden vazgecmeyegim dediginiz anda herseye cozum bulunuyor kisacasi

Bence de yakında alışır sizin düzeninize. Ama eğer imkanınız varsa 2. kedi sahiplenin. O zaman oyun oynamak için enerjisini atmak için çok bulaşmaz size.

missozi
missozi

927

Teşekkürler baya sıkıntı yaptım kendime bu durumu ama daha bir hafta olmadı geleli aslında. İnşallah dediğiniz gibi olur.

masyakartal
masyakartal

621

Küçük olduğu için yapıyor bu günlerin değerini bilin bir yaşından itibaren kafasına göre takılıyor gel yanımda yat desen gelmiyor

Toriri
Toriri

9222

Sakın canınızı sıkmayın daha küçükmüş büyüdükçe sakinleşir hele birde kısırlaştırınca insanların dediklerine kulak asmayın bir süre sonra evin düzenine alışır

Kedimiz ilk eve geldiğinde naptım ben dedim. meraktan her deliğe giriyor ayaklarımızı ısırıyor mutfak yasak , masa üstü yasak laf kim dinliyor. Gece yatıcaz kızımın odasına koyduk yok yatağa çıkıyor ısırıyor. Eşim zaten zor izin verdi . Velhasılı zamanla kendi çözümlerimizle 15 günde her sorun çözüldü. alerjim dahil çok şükür. Hiç üzülmeyin zamanla siz ona o size ve düzene alışıyor. Canı da sıkılmıyor bizde çalışıyoruz 8 saat yalnız kalıyor evde.

hcerenk
hcerenk

10454

Aynı soruları ben de çok sordum kendime.
Şu an 6. ayın içindeler, inanın çok değişiyor huyları. Fakat bazı sınırları ve hayırın anlamını öğretmekte de bir sakınca yok bence. Biz kıza kıza parmağımızla hayır yaparak ve burnuna parmağımızı hafif sertçe vurarak üzerimize tırmanmasınız, tezgaha çıkmasını, masaya çıkmasını engelledik. En azından tezgahta bir şey hazırlanırken, masada yemek yenirken buralara çıkmıyorlar. Yemek ver diye yalvarıp rahatsızlık vermiyorlar. Eğitim oldukça önemli bir konu. KEdiler eğitilemez diyip de vazgeçmemek lazım. Ortak alan kurallarını benimsetirseniz gayet de uyguluyorlar aslında.
3-3.5 ay civrı gerçekten kök söktürdüğü dönemlerdi. Kafayı yemek üzereydim :) Ama geçti, daha da geçecek. Sonra özleriz diyorum bugünleri. Size poposunu dönmesi o şekilde uyuması da aslında güvendiğini gösteriyor. Yine de rahatsız oluyorsanız alıp kolunuzun arasına fakan koyarsanız zamanla orada yatmaya alışır diye düşünüyorum. Benimkilerden birisi sürekli yastığımdaydı, baktım bana yer kalmıyor, alıp belimin oraya koya koya artık gelince oraya yatar oldu.
İkinci bir konu da bir arkadaş ya da kardeş, enerjilerini atmakta ve sizi akşam daha sakin bir kedi sağlamasında bazen çok etkili oluyor. Bazen diyorum çünkü bazı güner de koyun koyuna uyuyup öyle bir dinlenmiş oluyorlar ki evde dur durak bilmeyen bir koşturmaca oluyor :)
Çocuk onlar daha, canınızı sıkmayın. Sevmeyi asla bırakmayın

missozi
missozi

927

@kedizeytinvepeynir, bir kedi için bile alan çok küçük geldi diye düşünüp üzülüyorum iki kedi hiç olmaz gibi geliyor...

EmineDemir
EmineDemir

4621

Telaş yapmayın . İki hafta geçmeden karar vermeyin. Yavaş yavaş alınacaktır. Benimki özellikle sabahları çok hareketli oluyordu. Genele olarak kedilerin yapısı öyle. Büyük ihtimalle sizinki siz varken oyun istiyordur yokken uyuyordur :-)

EmineDemir
EmineDemir

4621

Telaş yapmayın . İki hafta geçmeden karar vermeyin. Yavaş yavaş alınacaktır. Benimki özellikle sabahları çok hareketli oluyordu. Genele olarak kedilerin yapısı öyle. Büyük ihtimalle sizinki siz varken oyun istiyordur yokken uyuyordur :-)

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

James Bowen ve Bob'da küçük ir evde kalıyordu ama geyet mutlulardı :)

Nightcat
Nightcat

4899

Oyuncaklar alın, onlarla oynamaya alışsınlar. Ben evde olmadığım zaman resmen oyuncaklardan düzenek kuruyorum canı sıkılmasın diye, oltayı koltuk aralarına falan sıkıştırıyorum kendi kendine bıkana kadar oynuyor. Yatağımda uyuduğu için yatağıma bir oyuncak koyuyorum, mama su kabına giderken görsün diye onun yakınlarına falan koyuyorum. Her türlü bulup oynuyor, böyle yaparsanız bir de bunlara alışırsa bir sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.

missozi
missozi

927

Toriri, çok teşekkür ederim. İnşallah alışır ve sever evini.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1756 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR