Kedim Mama Kabından Yemiyor.

Acikgzz
Acikgzz

103188 Puan

Tekir cinsi 6,7 aylık dişi kedim var. Normalde mama kapından her zaman normal bir şekilde yerdi. Son 1 haftada mamasından gün içinde yemediğini fark ettim. Kuru mamasını avucuma alıp verdiğimde iştahla yedi. Hareketlerine baktım hiçbir şey yok. Geceleri her kedi gibi zıplıyor koşuyor sinek yakalamaya çalışıyor :) . Kakasına gelince kakası da gayet normal .


Mama kabını defalarca yıkadım. Ama mama kabını ağzına getirdiğimde geri çekildi. Başka bir Kaba koydum, çay bardağı altına koydum, Kase'ye koydum. yemedi. Fark ettim ki geceleri sanki zorla da olsa mamasından yiyor. Bu da benim biraz canımı sıkıtı çünkü zorla yemesini asla istemem. 400gr'lık mamalar kullanıyordum. Maması dolapta. Bayatlamıştır vs diye bu gün yeni bir mama aldım yarın deneyeceğim. Bu gün en sevdiği olan tavuk göğüsünü haşlayıp verdim. Özellikle yemediği mama kabına koyup verdim. Güzelce yedi.


Normalde gün içerisinde mamasını mutlaka tekrar doldurdum. son 1 haftadır zorla elimle vere vere yediriyorum. Herhangi bir nedeni olabilir mi?

9 CEVAP

merveaydar
merveaydar

4618

yeni mamasına geçiş yaparken ben de elimde sıkça yedirdim. ödül maması olarak algılar falan diye düşündüm ki öyle de oldu. sonra elimdeki mamayı yiyip doymayıp biraz daha istiyordu, sonra tekrar, tekrar. sonra doyuyordu ve bir öğünü atlıyordu :) sizde de belki elinizden yiyince doyduğu için dönüp mama kabından yeme gereği duymuyordur. siz de yemiyor diye endişelenip tekrar elinizden veriyorsunuzdur ve böyle minik bir döngü oluşuyordur.


elinize mama alıp koklatıp mama kabının yanına gelin. biraz avcunuzdan yesin, sonra biraz daha istediğinde elinizi mama kabında dolaştırın. kaynağın orasını olduğunu anlayıp tekrar kaptan yer. ben böyle çözmüştüm sorunumuzu :)

wapooknight
wapooknight

709

Bizim minik de ac olmasa bile mama kabından elime mama aldığımda koşarak gelip yiyor. Sanirim elle beslenmeyi ödül olarak görüyor...

Acikgzz
Acikgzz

103188

Kesinlikle dediğinizi de yaptım. 4 aylıkken kedi gençlik hastalığına yakalanmıştı. Gerçekten o halini gördükten sonra aklıma her geldiğinde gözlerimden yaşlar akıyordu. Hastalığı 1 hafta surdu her gün veterinere gittim tedavisini yaptırdım. 1 hafta boyunca ağzına en ufak bi mama parçası almayı bırakın su bile içemiyordu. Damar yolu isle besleniyordu. Şu an çok şükür sağlıklı hastalığı atlattık bütün aşıları da tam. Sanırım ben yemediğini görünce aşırı endişeleniyorum.


Dediğiniz gibi elimde yedirirken birden, elimdeki mamayı mama kabına döktüm ki ordan yesin diye sadece kollayıp sanki zeminde toprak varmış gibi Üstünü kapamaya çalıştı. Bunu her yemek yiyip doyduktan sonra yapardı.


Yaş mama ile karıştı birkaç gün o şekilde mi versem diye düşünüyorum. Ama benimki biraz cins :) ne kırmızı et yiyo ne de ciğer. Sadece tavuk ve Bi keresinde balık vermiştim onu yemişti. 2 gün önce kuru mamasını ıslatıp vermiştim o şekilde yemişti. Akşam verdiğimde ise yine aynı manzara :) tekrar elimle vermek zorunda kalmıştım.

benimde kedim 10 aylık mamasını yerde yemiyor hep yüksek yerlerde yiyor masaya koyuyorum yiyor yatağa koyuyorum yiyor ama aslağa yerde yemiyor ne yapabilirim soylermisiniz bilen varsa ve aynı şekilde suyunuda yerde içmiyor.

parmiacomtr
parmiacomtr

357

Elle yedirin

benimde kedim 10 aylık mamasını yerde yemiyor hep yüksek yerlerde yiyor masaya koyuyorum yiyor yatağa koyuyorum yiyor ama aslağa yerde yemiyor ne yapabilirim soylermisiniz bilen varsa ve aynı şekilde suyunuda yerde içmiyor.

Cennet29
Cennet29

123871

4 yıllık gönderiye niye cevap verip başa çıkarıyorsunuz ki gönderiyi. Şuan bunu yazan buraya girmiyo bile

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

@Cennet29 uyarınız için çok teşekkür ederim tarihe hiç bakmamıştım. Sayenizde bundan sonra ilk tarihe bakıp yazacağım :)

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Yerden yüksek mama kapları var eğer imkanınız varsa onlardan edinebilirsiniz. Hem kedilerin reflü vs olmaması , bıyık yorgunluğunu önlemesi için yerden yüksek yemeleri öneriliyor. Belki bu şekilde düz zeminde yemek istemiyor olabilir elinizdeyken yüksekte yemiş oluyor sonuçta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2520 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR