Tezgaha Çıkma Savaşları- Kedi Köpek Uzaklaştırıcı Sprey İşe Yarar Mı?

nirema
nirema

2312 Puan

kedim 5 aylık bir tekir. tezgaha ve masaya çıkma konusunda büyük anlaşmazlıklar yaşıyoruz :D
Onu direk mutfağa sokmamak falan istemiyorum çünkü yazın mutfaktaki balkon kapısını evi havalandırması için açık tutuyorum. dolayısıyla mutfak kapısını da... şimdiden mutfakta tezgaha ve masaya çıkmamasını sağlamaya çalışıyorum. teneke kutuda bozuk para sallama mı dersiniz, tüm tezgahı ve masayı limon ve portakal sularıyla silmeler mi dersiniz... bi sürü şey denedim.... tezgaha çıktığında benim kızdığımı görünce korkup iniyor hatta beni görünce direk iniyor. masaya çıkınca beni hiç sallamıyor ve tezgaha çıkmayı da her şeye rağmen bırakmıyor. üstelik onun için cazip olmasın diye tezgahta da masada da yiyecek içecek hiç bi şey bırakmıyorum ama o da bir işe yaramıyor.


kedi köpek uzaklaştırıcı spreyleri yeni gördüm. sanırım deterjan şeklindekiler de var. kullanan var mı? işime yarar mı? tezgah ve yemek masasında kullanabilir miyim?

11 CEVAP

zeynosece
zeynosece

2898

Spreyler hakkında bir bilgim yok. Farklı bir yol biliyorum. Tezgahı ve masayı yapışkan bantlarla kaplayın. Çıktığında ayakları yapışınca sinir olacak ve bir daha çıkmayacaktır.

aycanky
aycanky

253

Evet çift taraflı bantlar işinize yarayabilir.Ayrıca folyo üzerinde yürümekten hoşlanmadıkları için tezgaha folyo sermenizde işe yarayabilir.Bozuk para kutusunuda sallamak yerine o çıktığında devireceği şekilde koyun belki korkarak çıkmamaya karar verir :)

nirema
nirema

2312

iş yapmadan önce siliyorum zaten. ben de her şeyden tiksinen bi insan değilim ama sonuçta ne kadar temiz bir hayvan da olsa bu alışkanlığı temizlik konusunda endişe uyandırıyor. yüzüne kapıyı kapatmaktansa alışmasını yeğlerim. olmadı iş yaparken,yemek yerken kapımı kapatmaya devam etmek zorunda kalacağım zaten.

aycanky
aycanky

253

Folyo ona zarar verecek bişe değil ki neden yazık olsun. Tiksinilmese de temizlik açısından çıkmaması daha iyi.

sirindostum
sirindostum

2653

Tekir kediler çok enerjik hayvanlardır.Tezgah ve masanın üzerini yapış yapış olan bantlarla kaplayabilirsiniz.Bir iki kere çıkar sonra bu huyunu bırakır.Bu arada spreyleri asla denemeyin zarar veriyor.

MissLuna
MissLuna

2421

uzaklaştırıcı spreyleri veterinerimize sorduğumda kesinlikle kullanmayın dedi. koku alma duyusunda bozulmaya sebep oluyormuş.

nirema
nirema

2312

teşekkür ederim cevabınız için.

zeyna_141
zeyna_141

69

Benim kedim de tezgaha çıkıyor.Özellikle ben mutfakta iken:) Alıştık artık.

nirema
nirema

2312

deneyeceğim teşekkür ederim yanıtlarınız için :)

patkam
patkam

115790

Kediye yazık bence yapmayın....yemek yerken falan kapıyı hep kapatın...eskiden bizim kedilerde tezgahlara çıkıyolardı ama şimdi alıştık biz tiksinmiyoruz

nirema
nirema

2312

çok teşekkür ederim cevap için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1936 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR