Kusma Sorunsalı

berkozatay
berkozatay

371 Puan

Arkadasla gecen günlerde birkaç soru sordum. 2.5 aylık kedim n&d kitten 0 tahıllı mama kullanıyor. Kedim her gun sabah kusuyor mamasını butun butun. Gunde 1 kere yapıyor bunu yemekten sonra degil. Kusmugunda tüy topak vs bisey yok. Sadece mama. İç prazit aşısı yapıldı. Veterinerine götürdüm. Kakasını inceledi parazit göremedi. Mamasını hızlı yedigini soyledi. Ben de ogunlere bolup vermeye basladim. Bi fayda etmedi hatta mama kabinin basinda oturup agliyor , ogununu verdikten sonra dakikalar icinde butun ogununu bitiriyordu. Veteriner bu sefer mamayi tek tek vermemi soyledi. Dedim bir bildigi vardir butun gun evde oturup mamayı tek tek verdim. Yine bir faydasi olmadi. Forumdan aldıgım tavsiyeler üzerine baska veterinere goturdum. O veteriner de onceki yapilan uygulamaları yanlis buldu. Maması hep onunde dursun gidip gelip yesin gram hesabiyla öğünle mama verirseniz strese girer bir daha mama bulamazsam diye hepsini yer dedi. Veteriner ayrica kusma önleyici iğne yapti. 2 gün üst üste. 3 gün tekrar kustu. Veterinere götürdüm tekrar. Su cok mu iciyor dedi? Dedim evet yani günde yarım kap su iciyor dedim. Su yerine sulandirilmis ayran koyun onu içsin ne kadar ictigini takip edin dedi. 48 saat icinde bir kez daha kusarsa kesinlikle mama degistiricez dedi. Kedimin genel olarak hep karni şiş. N&D mamayi çok araştırıp almıştım en iyi mama olarak tavsiye edilmişti bana bir çok petshop - veteriner hekim - kedi besleyen arkadaşlarım tarafından. En iyi mamanin bazi kedilere yaramaması gibi bi durum söz konusu mu acaba ? Yoksa daha ciddi biseyi var veteriner mi degistirmeliz tekrar?

4 CEVAP

HilalAres
HilalAres

2493

son veterineri dinleyin bir hafta deneyin hala değişme yoksa mamayı kesin başka marka mama verin birde öyle deneyin.. n&d yi ben tercih etmiyorum helede yaş ufakken ağır geliyor.. bilmem başka arkadaşlar ne der..

Cyborg
Cyborg

1339

Evet her mama her kediye yaramayabilir. Acana benim oğlumu baya kötü etkilemişti mesela. N&D çok iyi geliyor. Mamanızda da sorun olabilir belki bozukluk gibi. Zaten bu ara N&D'nin son üretimlerinden hepimiz şikayetçiyiz.

mavitilki
mavitilki

11065

Her mama her kediye uygun değildir. En pahalı mamanın en kaliteli mama olmaması gibi... İçindeki bir ürün veya madde kedinizde alerji yapıyor olabilir. Ya da bütün bütün kustuğuna göre çiğnemeden yutuyor olabilir mi? Karnı şiş dediniz, veteriner hekiminiz neden ultrason veya röntgene neden baş vurmadığını anlayamadım. Tabi veteriner değilim bilmişlik de etmek istemem ama ne olur ne olmaz röntgen veya ultrason isteyin bence. Yavru kedilerin karnı şiş şiş görünür ama yemek yemeyen bir yavrunun şiş bir karnı olması aklıma yabancı bir madde, kist veya tümörden başka bir şey getirmiyor maalesef. Allah korusun. Şimdiden geçmiş olsun.

merveaydar
merveaydar

4618

mamayı kırarak vermeyi denediniz mi? bir poşet içine biraz mama koyup bir bardağın altı yardımıyla ezebilirsiniz. böylece sorun mamada mı yoksa kedinizin bütün yutmasında mı öğrenebilirsiniz. geçmiş olsun bu arada umarım hızlı iyileşir :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 340 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR