Sokaktan Aldığım Kedi Eşyalarımı Tırmalar Mı?

Merhabalar,


Balkonda bir kedi besliyorum. Annesinden 20 gun sonraya kadar ayrılacağını duşunuyorum 3 aylık olacağı için ve eve alacağım. Bir komşumuz eve almamamızı, eve alışamayacağını ve eşyaları tırmalayacağını söyluyor. Sizce eşyalarımıza zarar verir mi? Halat gibi olan tırmalama nesnesinden aldım.

9 CEVAP

acelycat
acelycat

679

Eğer ki akile iz sorun çıkaracaksa almayın.Özellikle yavrular en başlarda masraflı olur.Kotukları sandalyeleri tırmalar elbette normalde tahtasını kullanır ama bunu engellemek çok emek ister.Aşıdını mamasını en iyisini almak gerekir.Kısırkaştırmsk kızgınlığında sokağa aymamak sabretmek gerekir.Bu önemde eve idrar püskürtürler.Hastalandığında veterinere götürmek gerekir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Eve alismasinda problem olmaz, daha mutlu ve guvende olur evde, ama esya konusunda biraz tirmalayabilir benim koltuklarim tirmalandigi halde birsey olmadi, perdem yirtildi biraz da halida yipranma var. Ama sevince yaptiklari hicbisey batmiyor insana. Bu arada sokaktan degil, evde buyumus kedi de alsaniz ayni sorunlar olacaktir.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Biraz değişik bir soru olmuş.Balkonda evin bir parçası ve kedi eğitilebilir.
Benim kedime halıları tırmalamak serbest koltukları tırmalamak yasak ve o bunu biliyor.Koltuk tırmaladığını gördüğümde sesli bir şekilde ismini söylüyorum ve bırakıp gidiyor.Tırmalama tahtası da artık ona küçük geldiği için halıları tırmalamasına izin veriyorum.İçime sinen bir tırmalama tahtası aldığımda da sanırım izin vermeye devam edeceğim:)

Tırmalar. Ama birçok kedi yapma diyince yapmıyor. Tırmalama tahtası zararı minimuma düşürür uygun boyutta olduğu zaman fakat tırmalamaz desek yalan olur

mavitilki
mavitilki

11065

Tırmalamak bir lüks değil İHTİYAÇTIR. Kediler tırmalamak zorundadır. Özellikle yavru kedilerin tırnakları gelişim durumunda olduğundan kaşınır. Tırmalama tahtası varsa onu tırmalar. Komşunun sağın solun ne dediğine değil, ailecek ne olursa olsun kaldırabileceğiniz ve de sorunlara kediden kurtulmak gibi değil de çözüm bulmak şeklinde yaklaşmanız gerekiyor. Kedinizi tırmalama tahtasına alıştırırsanız koltuklarınızdan uzak duracaktır.

mavitilki
mavitilki

11065

Patilerini tırmalama tahtası ya da çubuğuna sürerek, tırmalama tahtasının yakınlarında oynatarak, tırmalama tahtasına yönlendirerek ve hatta yanında yemek yedirerek, ödüllendirerek pozitif bir alan oluşturarak kedinizi tahtayı tırmalamaya yönlendirebilirsiniz.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Tırmalaya bilir yapmayada bilir tırnaklarını düzenli keserseniz çok problem olmaz bizim tımar tahtamız yoktu koltuğun kenarının tüylerini tırmalayarak çıkarmaya başlayınca aldık her yaptığında tımar tahtasına götürüp patisini sürttüm şimdi ne kanepeyi nede tımar tahtasını tırmalıyor biraz boşuna aldık yani kedi kullanacak diye bi kural yok mesela kuzenimin kedisi tırmalama tahtasını kullanıyordu bi gün perdeleri parçalamış kimse yapar yada yapmaz diyemez eğer öyle birşey yapınca atacaksanız boşuna almayın

atıcam diye bir şey demedim nereden çıkarıyorsunuz ya :D kedişimin annesini balkonda besliyorduk daha önceden ve balkonumuzda doğurdu. elimizde doğdu sayılır. içeriye annesinden kopunca alacağım. sadece eşyaları tırmalama davranışında bulunur mu diye duşunuyorum. tırmalasa da sorun değil ama tırmalamamasını tercih ederim. Merakımı gidermek için sordum, hepinize teşekkur ederim.

ve balkona hapsetmedim bu arada kediyi. annesi ağaçtan geliyor. balkona hapsetmişsin demeyin :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 460 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR