Sokak Köpeklerini Bölgeden Uzaklaştırma.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583 Puan

Bulunduğum yerde işlek bir cadde var Düzce de kalıcı konuklarda yaşayanlar bilir buranın girişinde. Bizim bulunduğumuz bina yan taraftan itibaren ilerliyor ve araba yolu değil de yürüyüş yolu, çimenler binalar vs den oluşan bir ada. Bizim yan komşumuz da balkonunu kedilere ayırdı. Şuan 4 yetişkin, 11 yavru (2-3 aylık), 5 tane de yeni doğmuş 2 haftalık yavrular var. Sorun şu ki bölgenin başladığı yere gelen 3 köpek 3 gündür işaretleme yapmaya başladılar. Biri iri cüsseli, biri orta boylarda biri de bacağından sakat. Yetişkinler ve anne kedi balkonda uyuyorlar ama 11 yavru sürekli dışarıda oyun oynuyor, koşuyorlar falan. köpekler gelince kedileri farkediyor kedilerde arabaların altına kaçıyorlar ama bu sefer köpekler lastikleri parçalamaya çalışıyorlar tamam saklansalar iyi de 4 yavru diğerlerine göre çok küçük ve köpekler gelince sosyalleşmeye çalışıyorlar bilmedikleri için bu sefer de onlar havlayınca oldukları yerde kalıyorlar ben gidip almaya çalışıyorum fark ettirmeden. Yalnızca kedi de değil cadde bu tarafta olduğu ve adanın içerisinde araba yolu olmadığı için çocuklar okuldan 3-4 gibi buraya geliyorlar köpeklerin işaretleme saatlerinde. Zaten kalıcı konuklarda köpekler belediyeye çok şikayet edilen bir konu ama ben belediyeye şikayet etmek istemiyorum çünkü ormana atıyorlar ve ya barınağa ki zaten barınakların gerçeği belli ölüme göndermekten farkı olmaz. Bu tarafa yaklaşmamaları için işaretleme yapmalarını nasıl kesebilirim?

3 CEVAP

saitgulsen
saitgulsen

830

Köpekleri uzaklaştırmak basittir. Onlara "beslenme alanı" tahsis edin. Götürmek istediğiniz alan her neresiyse, o bölgede köpeklerin sizi göreceği şekilde mama bırakın. Saldırgan değillerse yanlarına gidin mamayı gösterin sizi takip edeceklerdir. Sizi takip etmeleri daha iyi. Alanını değiştirmek daha kolay olur sizi takip ederlerse.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Yetişkin kediler kısır. zaten hiçbiri 11 kedinin ebeveyni değil yavrular terk edildi. 5 kediyi doğuran anne kedi buraya gelip doğum yaptığı için fark etmedik onuda kısırlaştıracağız

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Şu da var ki onlara yaşayacak alan bırakmayanlar da insanlar kedilerin güvenliği açısından yazdım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 461 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR