Göz Bebeği

Zeavcil
Zeavcil

387 Puan

Arkadaşlar merhaba, az önce kedimin gözünde bir değişiklik farkettim. Sürekli sağ göz kapağını yarım yarım kırptığı dikkatimi çekti dikkatli baktığımda bir gözbebeğinin daha küçük olduğunu gördüm. Dün akşam ve sabah hiçbir şeyi yoktu. Az önce mamasını yedi ve yerine yatmaya gitti ve anlar içerisinde oldu. Bu görüntü beni telaşlandırdı. Gözü çok hafif sulu diğerine göre. Neden olmuş olabilir tahmini olan var mıdır?


5 CEVAP

mavitilki
mavitilki

11065

Bu tip sağlık meselelerini veteriner hekiminizle konuşmanız daha doğru. Herhangi bir yaralanma veya bakteri sebebiyet vermiş olabilir.

lwb
lwb

120674

Kediniz hep mi böyleydi? Yoksa sonradan olan bir şey mi? veterineriniz sadece göz refleksine bakarak mı bu yorumu yaptı?
Beyinle,sinirlerle alakalı ciddi bi problem olabilir
Horner's sendromunu bi araştırın şu an kediniz onu yaşıyor görünüşe göre.

Zeavcil
Zeavcil

387

Tekrardan merhabalar, kedim Cekuyu veterinerine götürdüm. Gözünde herhangi bir problem yok, görme refleksi de yerinde olduğunu söyledi. Bu tür şeyler çarpma,ısırma,darbelere karşı, sinirsel veya genler yoluyla gelişen hastalıklardan oluşabilirmiş. Ceku için veterineri anlık olarak gözüne bir ışık gelmiş ya da bir toz rahatsız etmiş olabileceğini söyledi. Umarım hiçbir kedicik bunları yaşamaz ama bir not olarak buraya bu yazıyı bırakayım istedim..:)

Zeavcil
Zeavcil

387

Ceku hep böyle değildi dün birkaç dakika içinde oldu bu olay nasıl olduysa.. veterinerimiz bir ışık yardımıyla gözünü izledi. Refleks olduğunu söyledi sonrasında emin olabilmek için kedimin gözüne boyaya benzer bir şey sürdü ve eğer o boyayı göz emerse körlük olabileceğini söyledi. Kedimin gözü boyayı emmedi olduğu gibi aktı boya bu şekilde göz kontrolünün iyi olduğunu bir hafta boyunca da dikkat etmem gerektiğini söyledi. Ancak dediğiniz gibi sinirle alakalı olabileceğini hatta anne ya da babasının böyle bir hastalığı varsa kedimin o hastalığı taşıyabileceğini de söyledi. Kontrolümüz devam edecek umarım bir şey çıkmaz..

figenb
figenb

172

Kedinizin gözünün son durumu ne oldu acaba, nasıl bir süreç yaşadınız? Biz de şu an benzer bir durum yaşıyoruz. Veteriner kulağını temizledikten sonra böyle bir durum oldu ne yazık ki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 489 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR