Koku Problemini Nasıl Çözebilirim?

Enurm
Enurm

1034 Puan

Kedim 1.5 aylık ve daha çok küçük ama bana kokuyor gibi geliyor. Özellikle yüzümü gelip kokladığında ve parmağımı ısırdığında kötü bir koku yayılıyor. 6 gündür bizimle ilk günler yaş mama veriyordum çok sevdiği için ama kakasının kokusuna dayanamadığım için ve kuru mama yiyebildiği için yaş mamayı kestim. Şimdi de ağzı kokmaya başladı bazen tüyleri de kokuyor. Yıkamak istiyorum ama hasta olur diye korkuyorum. Papatya çayı ile silmeyi tavsiye ediyorlar ama emin değilim. Ayrıca daha karma aşısı yapılmadı ve arada hapşırıyor. Deneyimli değilim yanlış birşey yapmak istemiyorum .

7 CEVAP

Cyborg
Cyborg

1339

Daha çok küçük. Kendini temizleme alışkanlığı henüz şekillenmemiştir. Ağzı kokuyorsa tüyleri de kokar. Yediği mamadan da olabilir, dişlerinde problem olduğundan da olabilir, iç parazitten de olabilir. Veteriner kontrol etti mi yavrunuzu?

Cyborg
Cyborg

1339

Evet yavruyken maması hep önünde dursun. Kontrol edildiğine göre dişlerinde problem yoktur ve iç parazit hapı verilmiştir herhalde. Yine de dışkısını kontrol edin henüz parazit döküyor olabilir. Karnında da şişlik olur paraziti varsa. Daha küçük olduğu için çok fazla uyur. Yalnız ısırmasına izin vermeyin. Oyuncaklara yönlendirin. İlerde jilet olacak o dişler alışmasın. :)

Enurm
Enurm

1034

Evet veterinerden sahiplendik kontrolleri yapıldı ilk karma aşısı için ayım 20 sini bekliyoruz. Maması spectrum kitten starter 32. Mama kabı sürekli dolu ve hiç kaldırmıyoruz. Veterinerimiz kaldırmayın sürekli yesin daha bebek dedi bizde kaldırmıyoruz bu nedenle olabilir mi ? Sürekli mama yiyip uyuyor az hareket ediyor. Dişlerini kaşıyorum ısırmasına izin veriyorum küçük olduğu için ama fırçalasam daha mı iyi olur ?

SerkanO
SerkanO

2174

Ben de kedimi 4-5 haftalıkken buldum, şu an maksimum 7 haftalıktır. Yaş mama ile besliyorum. Kakasını kontrol ettim, parazitlik bir durum göremedim. Koku yok değil, kendi kokusuna alıştım ve seviyorum ama alt kısımları koklayınca bazen kakasının kokusunu aldığım oluyor. Bu da benim canımı sıkmıştı, ertesi gün düzeldi. Dün yine aynı şekilde kokuyordu. Koku yayılma olayı yok ama nasıl bir çözüm bulursanız öğrenmek isterim.

Liva73
Liva73

73

bebekler kokar yediği mama iyi olmalı vede kumu burdan aldığım eczacıbaşı kumu süper mamada kaliteli verirsen sorun çözülür gibi duruyor

pinarcaya
pinarcaya

19123

Veteriner kontrolunden gectiyse ve agzinda bir sorun yoksa bence de yedigi mamadan dolayi kokuyordur.

Enurm
Enurm

1034

Ucuz bir mama kullanmıyorum aslında veterinerim damla kullanmamı söyledi koku için suyuna katacağım ve yoğurt yedireceğim biraz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR