[Acil] Yeni Doğmuş Yavru Kedim Kustu

remgks
remgks

318 Puan

Merhaba, 15-20 günlük bir kediye geçici olarak bakıyorum. her gün belli aralıklarla mama veriyordum. bugün maması bitti ve aynısı olmadığı için farklı bir mama aldım. Ve kedinin az önce miyavlamasına kalkıp yanına gittiğimde halıya tuvaletini yaptığını ve az ileriye de kustuğunu gördüm. Çok endişeleniyorum neden oldu sizce ve tehlikeli mi şimdi ne yapmam lazım lütfen yardım edin. nasıl kustuğunu ve yeni mamasının fotoğrafını koydum


10 CEVAP

Acikgzz
Acikgzz

103188

Gördüğüm kadarıyla beyaz bir şey kusmuş. Siz uyurken başka bir şey yemiş olabilir mi? yani sağ solda açıkta bıraktığınız herhangi bir şey var mı? bu kusmuğu beyaz diye beyaz renkte olan yiyeceklerden bahsetmiyorum(yoğurt, sut, peynir) Deterjan gibi yabancı bir madde gibi.

lwb
lwb

120674

Yavruyken hazımsızlık yaşadığında, maması (süt tozu) fazla geldiğinde benim kedim de kusardı ki hala çok yemek ya da hızlı yediğinde kusar ara ara
Baya da kusmuş ben fotoğrafı büyütmeden yetişkin bir kedinin kusmuğuna benzettim yani bence yüksek ihtimal maması fazla geldi. Karnına masaj yapın rahatlaması için ayrıca bunu her mama içtikten sonra da yapın hazımsızlık yaşamaması için hoşlarına da gidiyor, ben parmağımla sırtına vurur gazını bile çıkartırdım öyle ya da sıcak su torbasının üstünde ovalardım onu öyle gaz çıkartırdı.
Hapşırmasına gelince mama eğer solunum yoluna kaçtıysa (bu da fazla gelmesinden kaynaklı oluyor) onu çıkarmak için hapşırıyolar daha çok tıksırma gibi tıs tıs diye. Burun deliklerinden de çıktığı görülüyor sütün bazen ama tabi sürekli hale gelirse ciddi problem yaratır
Onun haricinde ne olur ne olmaz diye veterinere de götürün, yavru kedilerin annesiz yaşaması bi mucize biliyosunuzdur ki..

lwb
lwb

120674

Ayrıca süt tozunuzu veterinerden temin etmenizi öneririm

lwb
lwb

120674

Yazdıkça aklıma geliyor kendi kendine tuvaletini yapması artık bir kuma yapabileceğini gösterir, kusmuğu biraz da yoğun gözüküyor mamasını yaparken süt tozunun miktarını fazla mı koyuyorsunuz acaba?

lwb
lwb

120674

Karnının şiştiğini hissettiğiniz an mama vermeyi bırakın, içtikçe içer. Mamayı çok yoğun yapmayın arkadaki tarife göre yapın, belki bir ölçekse eğer biraz tepeleme koyabilirsiniz o kadar. Onlar da bunalabilirler sıcaktan, sıcak su torbasını çıkartın sadece, geri kalan bir kaç kat örtüsü vs kalsın.
Dediğiniz gibi ikinciye vermeniz hazımsızlık yapmış, kusmasına teşvik etmiş olabilir, ama en sağlıklısı bir veteriner kontrolü

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kendi kendine kaka yapabiliyorsa artik 20 gunlugu gecmistir, yas mama falan vermeyi deneyin cunku bazen suttozlari da kusturuyo veya ishal yapabiliyo. Üşütmesi cok kotu gerekirse isitici acin geceleri önünde ovalayin, cunku gece soguk olmaya basladi ve yavru kedilerin isisi cabuk dusuyor.

lwb
lwb

120674

Durumu nasıl kedinin?

remgks
remgks

318

Annesini bulduk artık annesi bakıyor. :)

remgks
remgks

318

Eklemeyi unutmuşum, bir de hapşırıyor baya. Üşüttü mü anlamadım, sürekli su ısıtıyorum sarıyorum sıcak tutmaya çalışıyorum ama rahat durmuyor sıcaktan kaçıp uzakta yatıyor.

remgks
remgks

318

Süt tozunu pet shoptan almıştım. Süt tozunu sanırım fazla koydum arkasında yazana göre.. Ve odasında yiyebileceği hiçbir şey yok yani yabancı bir atık yok. Ben düne kadar 2 saatte bir besliyordum şimdi 4 saatte bir besliyorum ama çok yiyor. doymuyor ikinciyi de veriyorum susmazsa. acaba o da kötü etmiş olabilir mi :( Karnını ovuyorum ama rahat durmuyor biraz hareketli sürekli miyavlayıp üstüme tırmanmaya çalışıyor. Az önce baya ovdum ve sıcak suyunu koyup sıcacık kutuya koydum öbür türlü çıkıp yerde yatıyordu üşütür diye böyle yaptım.. kedi benim değil, sahibine söyledim eğer götürebilirse yarın veterinere götürecek o götürmezse de ben götüreceğim artık. aklım çıktı gece gece kusması çok korkuttu ama fazla geldi dediğiniz gibi sanırım. baya fazla içiyor çünkü, doymuyor. bu arada size tek tek cevap verme yerini bulamadım umarım bildirim düşüyordur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 649 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR