Kedimin Agzi Kokuyor Ne Onerirsiniz?

Lilaan
Lilaan

572 Puan

Merhabalar kedimin agzi kokuyor elimi yaladiginda o pis koku elimde kaliyor iltihap var dediler antbiyotik yapildi ama ayni sekilde duruyor

6 CEVAP

mavitilki
mavitilki

11065

Önce hastalığın tedavi edilmesi lazım. Eğer tedaviyi tamamlayamıyorlarsa haddim olmayarak veteriner değiştirin derim. Bu adım 1.
2. adım kedilerin ağız ve diş eti sağlığı. Veterinerinizden onay aldığınız an kedinizi diş fırçasına alıştırın. Önce parmaklarınızla, sonra gazlı bezlerle, parmak fırçaları ve en sonunda kedi diş fırçalarıyla kedinizi adım adım ağzında fırça olması hissine alıştırın. Diş macunu kesinlikle kediler için olanları seçmeye çalışın köpekler için olanlar her ne kadar olur deseler de belli maddeler pek de olmuyor. Sentry Petrodex kedi diş macunu öneririm. Fakat diş macunlarına ulaşmak zor olabilir. Diş macunu bulamam derseniz sadece suyla veya doğal hindistan cevizi yağıyla da dişlerini fırçalayabilirsiniz.
3. adım kedi ağız gargaraları ve jelleri. BIO PetActive - Biodent Hexidine örnek verebileceğim bir ağız bakım suyu. 1 litreye 5 mililitre olarak içme suyuna damlatıyorsunuz. Hem kedi hem de köpekler için, diş taşı oluşumu ve ağız kokusunu önler.
4. adım sağlıklı beslenme. Kaliteli mamalar kullanmaya çalışın. Islak mama her gün yarım paket/kutu aynı öğünler -örneğin her sabah- verebilirsiniz. Çiğ beslemenin de faydalı olduğunu düşünenler ve diş taşı problemini de çözdüğünü iddia edenler var ancak bu kesin olarak kanıtlanmış bir şey değil. Ayrıca benim fikrimi sorarsanız bu risk almaktır. Çiğ et ve kan pek çok bakteri bulundurabilir.


Son olarak düzenli veteriner muayenesi ve düzenli diş fırçalama ile bu problemle tekrar karşılaşma ihtimalinizi ortadan mümkün olduğunca kaldırabilirsiniz. Çok geçmiş olsun :)

Lilaan
Lilaan

572

Royal canin second age kullaniyor 4. ayi bitiyor kedimin mama disinda birsey vermiyorum oncedende islak mama atesini cikartms o yuzden bende sadece kuru mama ile devam ediyorum.biodent hexidi siparisi verdim bugun gelicek buyuk ihtimal.Hindistan cevizi yagini kedi disleri icin kullandigini sizden duydum :) cok tesekkur ederim ilginizden dolayi 2 veteriner gezdik biri dis koku iltihap dedi digeri cekilmesi lazim dedi bende acaba kendim bir yontem bulabilrmiyim diye arastryordum eger etki gostermezse solusyon ve hindistan cevizi yagi 3.veterinere yol gozukuyor.

mavitilki
mavitilki

11065

Umarım hemen iyileşir kediniz. Ben teşekkür ederim yardım etmek zevkti :)

mavitilki
mavitilki

11065

Bu arada hindistan cevizi yağının mümkün olduğunca doğal ve yenilebilir kalitede olmasına özen gösterin lütfen çünkü piyasada pek çok hindistan cevizi yağı var maalesef...

mavitilki
mavitilki

11065

2 yk hindistan cevizi yağı
1 yk karbonat
1tk tarçın
1 tk zerdeçal
1 tane et bulyon
Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin, içine karbonat, tarçın, zerdeçal ve iyice ezilmiş bulyonu katarak karıştırın. Buzdolabında saklayabilirsiniz. Aylarca saklanabilir. Kediler için yarım nohut tanesi kadar büyüklük yeterli.


Bu da suzionline sayesinde bulduğum bir veteriner önerisi olan evde yapabileceğiniz bir diş macunu belki işinize yarar dedim hazır aklıma gelmişken :)

Lilaan
Lilaan

572

Ay cok sagolun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1009 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR