Yeni Kedi Sahiplenmek?

Fablemoon
Fablemoon

5495 Puan

Evde 1,5 yaşında kısır dişi bir kedim var.Sahiplenirsem yine dişi istiyoruz fakat önümüze çok güçlü bir engel çıkıyor.O da evde olan kızımız Molly... Cidden çok hırçın yeni kedi görür görmez deliye dönüyor.Bir kere eve arkadaşımın kedisi gelmişti ve cidden anlaştıramamıştık.Bir günde olmaz elbet ama şimdi yeni kedi sahiplenmekten çok korkuyorum acaba birbirlerine alışamazlar ise ne yaparım diye.Deneyimli olanlar yazabilirse çok iyi olur çünkü yeni bir kedi sahiplenip onu geri götürmek istemiyorum.Deneyip olmaz diyen olursa sahiplenmeyi düşünmüyorum.

3 CEVAP

Ben 9 gün önce 5 aylık kızıma arkadaş olarak yavru bir erkek kedi arkadaş edindirdim:) Yeni geleni kutuda tuttum iki gün boyunca arada eski kediyi kutuya koyarak yeni kedimi çıkardım tabi kutudan eve ısınması için. İlk iki gün ikisini de kokulara aşina olmaları için birbirlerinin kutularına koydum uyuttum vs. Ama alışacak gibi değillerdi mesela ilk gün kızım asla kabullenmedi ve habire tısladı. İkinci gün ve üçüncü gün tıslamalar çok azaldı ve ben dördüncü gün onları gözlemleyerek ikisini de kafeslerden çıkardım ama tedirgince izleyerek :) 4. günün akşamı yine birbirlerinin kutularında uyuttum ve 5.gün oyun oymaya başladılar şuan çok güzel anlaşıyorlar. İlk başlarda imkansız gibi de görünse de sizin güzel yönlendirmelerinizle alışırlar. Zorlamadan bunu yaparsanız ve tabi ikisiyle de empati kurarsanız emin olun ki anlaşacaklardır. Ve ben kesinlikle kedilerin evde arkadaşı olmasını tavsiye ediyorum. Eski kedim eskisinden çok daha mutlu ve bana da daha sevecen oldu. Umarım yeni bir kedi sahiplenirsiniz:)

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

İlk günler birbirlerine temas etmelerine izin vermeyin bence. Yeni kediyi bir odaya koyun odanın kapısına da file gibi bir şey çekin, birbirlerini görüp koklayabilsinler ama temas edemesinler.

Benim geçici baktığım yavru tam bir ayda eve ısındı. Ama yabaniydi birazda kedimle de ilk iki hafta anlasamadilar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 332 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR