Kedim Çocukları Sevmiyor

tulayozcan
tulayozcan

1927 Puan

Chincihilla cinsi bir kedim var yaklaşık 2 yaşında 5 ay önce sahiplendim.Çok sevecen ve uysal fakat cocuk gördüğü zaman korkup saklanıyor 4 yaşında yeğenim var bir kaç kez sevdirmeye çalıştık fakat tıslama sesi çıkarıp tırmalamaya çalıştı neden bu şekilde davranıyor anlamıyorum ne yapmam gerekiyor nasıl alıştırabilirim çocuklara, önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

6 CEVAP

nirema
nirema

2312

muhtemelen çocuklar onu korkutuyordur. kediyi alıştırmaya çalışmak yerine çocuklara bir hayvana daha sakin ve sevecen yaklaşmayı anlatabilirsiniz. siz fark etmiyor olabilirsiniz ama çocuklar bazen haşin davranabiliyorlar ya da çok yüksek sesle konuşabiliyorlar bu da kedileri korkutuyor. benim kedim de kendini sevdirmeye bayılır ancak çocukların geneline uzak davranıyor.

sirindostum
sirindostum

2653

Benim kedim iran kedisi.Chiccinella,iran kedisi gibi türler ne kadar sakin olsa da hoşlanmadıkları şeylerden korkarlar.Benim de 3 yaşında bir kuzenim var kedim onu görünce direkmen saklanıyor,stres altında oluyor.Demek ki sizin yeğeniniz de beninki gibi bağırıp kedinizi ürkütüyor.

nirema
nirema

2312

yok sanmıyorum. sonuçta çocuğunuz da sizden gördüğü şekilde davranacaktır kedinize. böylece anlaşırlar. Benim bir tecrübem yok bu konuda ancak çok fazla kuzen çocuğu var etrafımda. sakin davrandıklarında kaçtığı çocuğa bile yanaştığını gördüm kedimin. hatta biraz aklı başında ve daha sakin davrananlarla oyunlar da oynuyor. bence bu çocuğun yaklaşımıyla direk bağlantılı. çocuk sahibi olan kediciler de yazsa daha rahat edersiniz tabi. umarım görürler :) ya da bekleyin haziranda yeğenim geliyor uzun bir süre de kalacaklar. o vakit tam zamanlı bi deneyim yaşamış olurum :D daha net fikir verebilirim :)

usyamenes
usyamenes

67

benim kedilerim de aynı şekilde çocuk görünce direk diğer odalara kaçıp saklanırlar

tulayozcan
tulayozcan

1927

İleride evde bir bebek olduğunda huzursuzlanıp bunalıma girer mi acaba ?

zeyna_141
zeyna_141

69

Benim kedim de aynı. 9 yaşında bir yeğenim var.Her geldiğinde kıza tıslıyor.Oturduğu yerin arkasından dolanıp saçına patisiyle vuruyor.Büyükler geldiğinde yapmıyor böyle şeyler...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5436 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR