Kedilerde Mantar Tedavisi

gizoz063
gizoz063

970 Puan

Merhabalar kedime bi arkadaşım baktı bi süre geldiğimde vücudunda gariplikler gördüm yüksek ihtimal mantar dedi bi veteriner. Mantar aşısının şu anda piyasada olmadığını ve yeni bir tedavi yöntemi çıktığını söyledi. Bi ilaç varmış sıcak suda bekletip içindeki mantarların üremesini bekliyormuşsun onu kediye veriyormuşsun kedinin vücudundaki mantarlarla savaşan iyi huylu bi mantar görevi görüyormuş böyle bişey anlattı. Duyan deneyimleyen var mıdır?

6 CEVAP

Ben de geçici olarak bir yavruya bakıyorum onunda mantarı var haftaya tedaviye başlayacağız unutmazsam ne kullandigimizi size yazarim

ballokumu
ballokumu

9431

Ecosin adı

Patinakali
Patinakali

6082

Facebook'da emekli bir veteriner hekim tarafından kurulmuş bir grup var. Adı:
HAYVAN TEDAVİLERİ İÇİN PRATİK BİLGİLER(Adem Ademoğlu-Doğa ve hayvan koruma)
Oraya üye olup, o döküntülerin fotoğrafını paylaşın grupta. En kısa sürede ayrıntılı soru sorup, size kolay tedavi yöntemini anlatacaktır.
Bu yaz bahçe ve evdeki kedilerimde mantar salgını oldu. Bir tanesininki de alerjik döküntü imiş. Adem bey sayesinde (muhtemelen ismi müstear) bir haftada en ucuz yolla tedavi oldular hepsi.

ugurkoker
ugurkoker

959

Benim kedimin de alnında mantar çıktı,2 doz mantar aşısı yaptırdık ve ecosin adlı mantar ilacını 34.derecede suda çözdürüp yıkadık.düzeldi.gerçi şuan yine bir kaşıntısı var o bölgelerde ama henüz açılma yok,daha gidemedik veterinere.Mantar tedavisi zorlu bir süreç,bazı kediciklerde iyileşme çok iyi olurken maalesef bazılarında nükslerle seyrediyor.aşı bağışıklığı güçlendiriyormuş,rus aşısı diye biliniyor galiba.

gizoz063
gizoz063

970

Bahsettikleri ecosin tabletten kullandım mantar aşısından daha çok tavsiye ederim ben 120tl ye aldım yarısını kullandım mantarını geçirdi diğer yarısını da daha sonra kedimi yıkayarak kullanacağım

Kedimi sokaktan sahiplendim, eve getirmeden once kesinlikle veterinere goturup kontrol ettirdim. Mantari oldugunu eve alirsaniz bize de bulasabilecegini, üstelik bizdeki ve hayvandaki tedavi edilse bile evde onun degdigi esyalari cope atmaktan baska cozun olmadiginu soyledi cunku tekrarlarmis. O yuzden mantar asisi yapildi birkac gun daha sokakta biraktim. Sonrasinda veteriner alabilirsin evine dedi. Suan evimde gunde bir kere mantar spreyini sıktım yarin tekrar kontrole gidiyor sanirim gecti tamamen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 536 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR