Kedi Saldırganlığı Hk.

fkartal0010
fkartal0010

671 Puan

Merhabalar,
1.5 ay önce öksüz bir Tekir sahiplendim. Kendisinin maşallahı var çok güzel kara bir kız. Yalnız son zamanlarda gerçekten çok sıkıntı yaşıyorum.
Son 2 haftadır kendisi olduğundan fazla agresif davranıyor. Dişlerinin kaşındığının farkındayım. Geldiği günden beri el ve ayakları ısırıyordu acıttığını fark edince bırakıyordu. Fakat artık durum değişti. Sırtını kuyruğunu dikip üzerime yürümeye, yüzüme saldırmaya, el ve ayaklarımı ısırmaya kalkıyor. Bir çok veterinere sordum geçer dediler yeterli cevap alamadım.
2 gün önce karma aşımızı olduk. O olduğundan bu yana çok daha gergin, çok daha agresif davranıyor.
Kendisine yaklaşmaya korkuyorum açıkçası ne yapacağı hiç belli olmuyor.
Sevdirme konusuna gelince, kendisini elbette sevdiriyor ama el ayak odak noktası olunca gözü dönüyor maalesef ki.
Nasıl hareket etmem gerekiyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim.


4 CEVAP

mavitilki
mavitilki

11065

Öncelikle ellerinizle oynatmayı bırakmalısınız. Ona gün içinde elinizden yemek yedirin ama oynamayın sadece sevin. Karma aşıdan sonra agresifleşmesi hastalandığından olabilir. Karma aşı 1-2 gün hasta edebilir. Gardını düşürmemek için yapıyordur muhtemelen. Bu bir ipucu: kediniz agresifleşirse hasta demek. Başka bir problemi olabilir agresifliğinin yani aşı dışında. Geçer diyip göndermek doğru değil. Gerçekten agresif hareketlerde bulunuyorsa tekrar götürün. Bunun dışında belki agresif değildir. Sadece oyun yapıyor olabilir. Anneleri ve kardeşleriyle büyümeyen kediler güçlerini kontrol etmeden oynayabiliyorlar. Çünkü onları can yaktığında uyaracak başka bir kedi olmuyor. Yüzüne hafifçe ama hızlı bi şekilde dokunun. Anne kediyi taklit edin yani.

Benim belalı kedim adlı belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. Mutlaka yanıtınızı bulacaksınız. Her veteriner kedi davranışlarında uzman değildir ancak bu belgesel kedi davranışları uzmanı eşliğinde çekiliyor

Benim belalı kedim adlı belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. Mutlaka yanıtınızı bulacaksınız. Her veteriner kedi davranışlarında uzman değildir ancak bu belgesel kedi davranışları uzmanı eşliğinde çekiliyor

fkartal0010
fkartal0010

671

Yardımlarınız için teşekkürler, yarın tekrar başka bir veterinere sorup görüşmek istiyorum. Düzgün bir veteriner bulamadım henüz maalesef.


Belalı kedim belgeseline de bakacağım. Bir takım yardımı olur umarım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 478 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR