Kedi Saldırganlığı, Lütfen Yardım!!

iremcelikks
iremcelikks

446 Puan

Sokaktan sahiplendiğim 1 yaşında kısır bir erkek kedim var. İlk geldiği zaman bilinçsiz bir şekilde ısırmalarına tepki göstermedim ısırarak oyun oynuyordu ama çok küçüktü. Daha sonra bunun alışkanlık haline gelebileceğini okuyunca hemen kestim ve oyuncaklarla oynatmayı denedim. Sadece oynarken yapsa hiç sorun değil ama durduk yere zıplayıp ısırdığı da oluyor, uyurken ısırdığı da. Her ısırdığında bağırmadan, şiddet olmadan sadece hayır diyorum ama gözümün içine bakaa baka tekrar devam ediyor. Hep aynı. Isırdıktan sonra sevmeyi bırakıyorum, ondan uzaklaşıyorum bir süre ilgilenmiyorum. Çok saldırdığı zamanlar odada tek bırakıyorum. Gerçekten aşırı canımı yakıyor ve ne yapsam düzelmiyor. Artık bir veterinere danışmayı düşünüyorum ama bu konuda yardımcı olurlar mı bilmiyorum. Bir de kedim 1-2 hafta sonra ev arkadaşımın kedisiyle bir araya gelecek. Eskiden evdeki kedimizle aşırı derecede kavga edip onu da ısırıyordu. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun. Veterinerler bu konularla ilgili yardımcı olur mu? olmazsa nasıl bir çözüm bulabilirim? Birleşeceği kediye de zarar verir mi?

6 CEVAP

lwb
lwb

120674

Normalde pek doğru bulmam ama sizinki biraz ileriye gitmiş gibi anlaşılan, böyle yaptığı durumlarda su püskürtebilirsiniz az bi şekilde.
Kediler işlerine geldiği gibi anlarlar çoğu zaman, hayır deseniz de hoşuna gidiyorsa bile yapmaya devam edebilir.

Shokimurti
Shokimurti

1908

Isırdıgında üfleyin yada su sıçratın biraz zaman alabilir ama sonunda anlar diye düşünüyorum.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Su püskürtün bağırın elinizle sert bi şekilde alkış yapın çocuk gibiler çok yüz verince tepemize çıkabiliyorlar birlikte yaşayabilmek için bazı kurallar gerek bunuda ne yazıkki söyleyince anlamıyorlar

iremcelikks
iremcelikks

446

Çok teşekkür ederim deneyeceğim hepsini

mavitilki
mavitilki

11065

Annelerini taklit edebilirsiniz. Yanlış bir şey yaptıklarında anneleri yüzlerine pati atar. Isırdığında yüzüne hızlıca dokunun ve canınızın acıdığını da belirtin. Başka bir kediyle bir araya geleceği zaman da uzun süre birbirlerine eşyalarını koklatın. İyice alışsın. Yüz yüze görüştüreceğiniz zaman dahi kedilerin ayrı ayrı güvenli alanları olsun. Güvenli alan dediğimiz yer bir oda ve içeride ihtiyaçları olan her şey ve her malzemeleri var. Herhangi bir stres anında gidip kendilerine ait olan özel bir alanda kalarak sakinleşiyorlar. Stres yapmayın, endişeli olmayın görüştüklerinde. Yine de devam ediyorsa bir veterinere başvurun. Belki de sorunu psikolojiktir. Böyle bir durumda antidepresan verilir. Ayrıca enerjisini atması için onunla oynayın. Oyuncaklarıyla iyice yorun onu. Oyun süresi bittikten sonra besleyerek ödüllendirin. Enerjisini attığı için saldırma eğilimleri daha az olacaktır hatta bir süre sonra bitecektir.

mavitilki
mavitilki

11065

Güvenli alanda her ihtiyaçları var derken HER ihtiyaçları var. Mama ve su kapları, kum kapları, oyuncakları, yatakları, eşyaları vs vs hepsi. Örneğin yatak odanız olabilir burası. Tabii bundan kastım her şeyini alıp tek odaya koyun demek değil. Fakat daha çok odasında olsun eşyaları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 483 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR