Kaka Problemi Hakkında Bir Soru?

Herkese selamlar. 5-6 aylık bir kedimiz var. Sık sık poposunda kaka bırakıyor. Kakasının şekline bakınca gayet normal şekilde ve kıvamda oluyor. Poposundaki o kalıntıyı asla temizlemiyor ve her yere bulaştırıyor. Aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi? Sorun neyden kaynaklı olabilir?

5 CEVAP

fidanaran
fidanaran

1185

Eğer kediniz daha küçükse böyle yapması normal olabilir. Benimde kedim küçükken öyle yapıyordu ama şuan yapmıyor.

lwb
lwb

120674

Kedim 2 yaşında nerdeyse, hala aynı durum var.
Öyle etrafa bulaştırıcak şekilde değil ama poposunu temizlemez kakasından sonra. Siz kakasından sonra ıslak bi bezle temizlemeye çalışırsanız belki onu da teşvik edersiniz ve o da başlar

mavitilki
mavitilki

11065

Bence annesi olmayan kedilere yapıldığı gibi ıslak bir peçete veya bezle kakasının çişinin ardından silerseniz genital bölgelerini onu kendini temizlemeye teşvik edebilirsiniz. Her zaman yetişemeseniz de bir süre sonra kendi yapmaya başlayacaktır zaten.

Küçüklükten kastınızın kaç ay olduğunu öğrenebilir miyim acaba? Bir de kediniz bu durumu yapmayı ne zaman bıraktı? Kaç aylıktı?

Bu forumda gördüğüm kadarıyla poposu kirli olan kedilere su sıkılıyormuş kakanın ardından ve bu sayede temizlenmesi sağlanıyormuş. Bu yöntemi deniyorum başarılı aslında ama kimi zaman anında müdahale edemiyorum. Müdahale edemediğim zamanlarda da etraf batmış oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 353 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR