Malt Macun Mu? Kedi Çimi Mi?

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583 Puan

Anket

Malt Macun
(39 oy)
Kedi Çimi
(12 oy)
Toplam (51 oy)

Kedim 6. ayına girecek yakında ve şu ana kadar tüy yumağı çıkarmadı. Geçtiğimiz ay itibari ile veteriner tavsiyesi ile gimcatin malt macununu kullamaya başladım azar azar ama devam etmelimiyim bilemiyorum kimyasal içermesinden veya fazla vitamin takviyesi yapmasından vb. korkuyorum. Kedi çimleri daha doğaldır diye düşünüyorum ama malt macun kadar işe yarar mı bilemem. Hangisinden devam etmeliyim sizce? Malt macun için önerileriniz var mı marka olarak daha doğal yoksa bundan devam mı etmeliyim?

16 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Kesinlikle hindistan cevizi yağı :)

lwb
lwb

120674

Ben de gimcat kullanıyorum, öğürmeleri gitti. Ayrıca şeker ilavesiz olduğu yazıyor üstünde kedim de severek yiyor
Her gün vermiyorum zaten 2-3 günde bir


https://m.********.com/gimcat/malt-soft-extra-pasta-kil-topu-onleyici-20gr-p-926014?boutiqueId=314909&merchantId=105069&gclid=EAIaIQobChMIvbC2qNHk5AIVTNOyCh1jSQvWEAQYAiABEgLhXfD_BwE


Bunu kullanıyorum

@srplzngl hindistan cevizi yağının tadını seviyorlar mı? Ben de diş macunu olarak kedisine hindistan cevizi yağı kullananları görmüştüm de benimkiler sevmez diye almamıştım.

lwb
lwb

120674

@serkano
Tüpten direkt ya da mamasına karıştırarak verebilirsiniz

srplzngl
srplzngl

113865

@kedizeytinvepeynir
Sevmeyen kedi görmedim sanırım, bizimki bayılıyor.

ugurkoker
ugurkoker

959

Ben de gimcat malt macun veriyorum.hergün veriyorum,kuru mamasına katıp veriyorum.,böylece sevmediği kuru mamayıda arada yedirmiş oluyorum

SerkanO
SerkanO

2174

Bu macunu nasıl kullanıyorsunuz ? Topak çıkarma nasıl oluyor ? Bizim ufaklık arada kusacak gibi yapıyor ve her seferinde tedirginlik yaşıyorum

merveaydar
merveaydar

4618

belli aylıktan küçük kedilerin çoğu kedi çimi yemiyor diye okumuştum, buna rağmen aldım ve yemedi :) 5 aylıktı kedim. hiç ilgisini çekmedi.

Kedi çimini bende denemiştim ama malt macun kadar etkili olduğunu düşünmüyorum .Benim büyük oğlan çok seçici ona rağmen bazen mırın gırın bazen çok istekli yiyor ve zaten dışkısını temizlerken bunu görebiliyorum . Küçük bayılarak yiyor ona zaten yeterki yemeklik bir şey olsun :) Ben Macundan yanayım :))

BalliBadem
BalliBadem

121963

Ben çim kullanıyorum içim rahat memnunum

saitgulsen
saitgulsen

830

Benimki 4 aylık nerdeyse çimen yiyor. Sevdiğini sanmıyorum, içgüdüsel olarak yiyor bence. Dışarı çıkarttığım zaman az bile olsa çimen yiyor kendi kendine. Ben de arada taze çimen karıştırıyorum yoğurduna.

beautifulcat
beautifulcat

10837

@srplzngl 'ya katılıyorum :] kesinlikle hindistan cevizi yağı. ben aynı zamanda balkabağı ile veriyorum :)
yalnız bizimki çok uzun tüylü olduğu için özellikle mevsim geçişlerinde bir malta ihtiyaç duyuyor, onda da nispeten temiz içerikli olanını tercih etmeye çalışıyorum. her ihtimale karşı ben evde kedi çimi de bulunduruyorum, yaz aylarında nadiren yiyor genelde yatmak için kullanıyor çok seviyor :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

Ben zoovital malt macun kullanıyorum gimcate göre daha uygun fiyatlı ve kedim bir kere bile kusmadı şuana kadar

GIZMET
GIZMET

423

diafarm haırball remedy kullanıyoruz bayılarak yiyor çok sevıyor kedım 9 aylık hiç daha kötülemedi

BalliBadem
BalliBadem

121963

Pekmez varmış maltlarda pekmez yiyip kusanlar varmış ben uzattım yemedi bıyınada sürdüm kusmadı ama zaten tüy yumağı sorunumuz yok bazı kediöer pekmeze saldırıyormuş bence önüne pekmezi koyun yemezse biraz burnunun altına sürün bakın kusucak mı kusarsa bence arada yaş mamadına kalabilirsiniz ben belki arada yaparım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5874 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR