Köpeğim Çişini Her Yere Yapıyor. Bunu Önlemek İçin Ne Yapmalıyım?

hulyakusmez
hulyakusmez

265 Puan

**2 aylık minyatür pinscher cinsi erkek köpeğim her yere işiyor. Çiş pedi koyuyorum, çiş damlası döküyorum, doğru yere yaptığında ödül veriyorum. Ama yine de bulduğu ilk fırsatta evin başka yerlerine çişini yapıyor. Annemi zaten zorla ikna etmiştim eve almak için. Artık buna bir çözüm bulmam lazım. **

3 CEVAP

lwb
lwb

120674

İşediği yerleri sirkeyle, kaliteli bi dezenfektanla temizleyin
Tuvalet eğitimi aylar alabilir, küçük olduğu için tuvaletini tutamaz. İşeme pozisyonunu aldığı zaman direkt pedine koyup ardından hemen ödül verin. Kazalar olabilir, her yaptığında hayır diye bağırın,kızın ve tekrar pedine koyun çişini yapmış olsa bile.
Pedinde çişi ya da kakası olsa iyi olur çünkü kokusu nerde kalırsa oraya yapmaya devam eder

Cyborg
Cyborg

1339

Şu an için her odaya ped koyun acil durumlarda yönlendirmek ya da direkt kendisinin gitmesi için. Köpeğiniz uyanınca, yiyip içince ve oyundan sonra mutlaka tuvaletini yapacaktır yarım saat içinde. Bunun harici de 2 aylık bir köpek ortalama 2-3 saatte bir tuvaletini yapar. Yemeğini ve suyunu saatli verin. Tuvaletini yaptığı saatleri not alın. Düzenli olduğunuz sürece sabit bir tablo çıkacaktır zaten. Bu sürelerde esas tuvaletini yapmasını istediğiniz yere yakın tutun. Yeri koklamaya, etrafta dönmeye başladığında pede yönlendirin. Zaman içinde pedi öğrenecektir. Öğrendikçe diğer odalardaki pedleri kullanmadığı pedden başlayarak yavaş yavaş kaldırın. En son tuvaletini yapmasını istediğiniz yerdekiler kalsın ve zamanla onların da sayısını azaltın. Etrafa kaçırdığını gördüğünüzde derhal en yakın pede yönlendirin, asla kızmayın. Yaptığı yeri sirkeyle temizleyin. İlk başta doğru yere yaptığında aferin diyip ödül verebilirsiniz ama pedi öğrendiği zaman kesin ödül vermeyi. Yoksa bu hadi işeyeyim de ödül versin şeklinde her yere işemesine sebep olur. Böyle böyle alışacaktır. Zamanı gelince bu alışkanlığı dışarı taşıyacaksınız zaten. Köpeğiniz daha çok küçük, tutamıyor oluşu normal. Siz sabırlı ve gözlemci olmalısınız. Bir köpeği motive etmenin en kolay yolu ödüldür, ceza yalnızca hanenize eksi yazar. Ödül de tam o anda verilmelidir. Sonradan gelen ödülün de cezanın da nedenini anlamaz köpek.

hulyakusmez
hulyakusmez

265

Sanki öğrenmeyi reddediyor gibi. Maması suyu balkonda. Az önce yanında durdum mamasını yedi suyunu içti. Orada kakasını yapmadı salona geldi anında kakasını yaptı. Her seferinde bunu yapıyor. Benim için sorun değil de zorla ikna ettiğim annem sinirleniyor, ceza vermemiz gerektiğini düşünüyor. Buna da ben yanaşmıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 763 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR