İki Kedili Eve Köpek Getirmek

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515 Puan

Merhaba evimde iki tane 1 yaşında kısır erkek kedilerim var. Yine 1 yaşında kısır erkek küçük-orta boy bir köpek sahiplenmeye karar verdim. Birbirlerine daha kolay alışabilmeleri için öneriniz var mı?

2 CEVAP

mavitilki
mavitilki

11065

Güvenli alan oluşturun. Bir tür sığınak. Yemek, su, kum kaplarının, oyuncaklarının yataklarının kısaca üzerinde kokularının olduğu her şeyin içinde olduğu alanlar. Sığınaklar yani. Strese girdikleri zaman kaçıp endişelerini atabilecekleri ‘’aa işte burası benim alanım’’diyecekleri bir yer. Tabii iki kediniz varsa iki farklı odaya ikisinin ayrı ayrı eşyalarını koyabilirsiniz. Bölgeyi sahiplendikleri için. Stresi atmak için daha iyi oluyor sanırım. Alışma sürecine yardım eder.

Cyborg
Cyborg

1339

Yetişkin köpek belki biraz sorun olabilir. Sahipleneceğiniz köpeğin kedilere davranışını mutlaka öğrenin. Avcı iç güdüsü yüksekse ve bu yaşa kedi kovalayarak geldiyse çok zor. Ama alışkınsa olabilir elbet. Başta köpeğinizi ayrı tutun. Kedilerinizin kokusu olan şeylerle kokularına alıştırın. Evinizde mutlaka kedileriniz için kaçış noktaları olsun. Kedilerin çıkıp köpeğin çıkamayacağı yüksek yerler gibi ve bir odayı bebek kapısıyla kedilere ayırın. Eşyaları, yemekleri, kumları orada dursun. İstedikleri zaman yalnız kalabilsinler. Köpeğiniz geldiği gibi otur, yat, bekle, hayır komutlarını öğretin ve odak çalışması yapın. Serbest tanıştıracağınız zaman köpeğiniz tasmalı olsun, kovalamasına izin vermeyin. Size yardım edecek biri varsa o kedileri oynatırken siz de köpeğinizi tutun. Köpeğiniz kedilerle değil sizle ilgilendiği zaman aferin diyip ödül verin. Böyle böyle günlük, kısa çalışmalarla bir süre sonra alışacaklardır beraber yaşamaya. Bir de kedilerinizin köpeğe karşı çıkması çok önemli. Ben de yavru köpeğimle kedim üzerinde baya mesai yapıyorum şu an. Benim çabamdan çok kedimin kızıp istemediğini belirtmesi sonuç veriyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 375 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR